Uraganul Ofelia stinge incendiile din Portugalia și colorează în roșu soarele Londrei

Incendiile din Portugalia vazute din spatiu
Sursa foto: NASA

Cu 523 de incendii forestiere active în ultimele două zile, Portugalia a trăit la începutul acestei săptămâni una dintre cele mai negre zile din istoria recentă a țării.

Ploaia adusă de ceea ce ar fi trebui să fie uraganul Ofelia, ajuns pe coasta portugheză cu o intensitate miraculos scăzută, a făcut însă ca în această dimineață să nu se mai înregistreze nici un incendiu activ pe teritoriul național, scrie Mamemigrante.com.

Codul roșu de alertă pentru incendii va fi menținut totuși până astăzi la ora 20.

Articolul continuă după recomandări: 

Citește și: ”Imaginea sfârșitului lumii” face înconjurul internetului. Lumea întreagă este uimită

Citește și: De ce a fost cerul României atât de roșu duminică seara. Explicația fenomenului care a uimit mii de români – FOTO

Citește și: Fotografia cutremurătoare care face înconjurul lumii. Omul care a făcut fotografia a început să tremure și i-au dat lacrimile: ,,Sunt vii?”

Bilanțul incendiilor din Portugalia este însă unul covârșitor. Incendiile au provocat peste 200 de victime, din 2000 încoace, din care 100 anul acesta, plus prejudicii în valoare de peste 500 de milioane de euro doar în ultimele luni.

Și asta lăsând o bună parte din zona de nord și de centru în ruine și o țară întreagă în doliu.

Dimensiunea dantescă a tragediei a fost surprinsă într-o imagine devenită virală, o fotografie făcută, în Vieira de Leiria, de către Helio Madeiras, pompier parașutist recuperator-salvator, din Forțele Speciale ale Autorității Naționale de Protecție Civilă.

Continuarea și mai multe știri din Diaspora citiți pe Mamemigrante.com.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 29 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.