Nici un deces nou în China. Pentru prima oară de la debutul pandemiei, China nu a mai raportat nici un nou deces

Veștile bune vin din China. Autoritățile au raportat o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus iar astăzi, pentru prima oară de când s-au dat publicității statistici despre numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului, nu s-a înregistrat nici un deces nou, notează AFP.

Începând cu data de 11 ianuarie când a fost înregistrat primul deces, 3.331 de chinezi au murit în urmă îmbolnăvirii cu COVID-19. Scăderea numărului de cazuri importate de îmbolnăvire cu noul coronavirus, vine după ce autoritățile au decis închiderea frontierelor pentru majoritatea cetăţenilor străini. Reducerea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 s-a datorat și creșterii vigilenței în cazurile de infectare a persoanelor care nu manifestă simptome, dar care pot transmite virusul, potrivit Reuters.

Potrivit statisticilor, numărul total al infectărilor importate a ajuns la 983. Până luni, 1.033 de persoane asimptomatice se aflau sub observaţie medicală. Măsuri serioase au fost luate și în privința zborurilor internaţionale care au fost reduse la aproximativ 3.000 iar autoritățile au început testarea tuturor călătorilor acestor zboruri.

Oficial, numărul cazurilor confirmate luni în China a ajuns la 81.740. În total de 32 de noi cazuri confirmate în scădere cu şapte faţă de duminică, potrivit datelor furnizate de Comisia naţională de sănătate. Măsurile de izolare instituite în Wuhan pe 23 ianuarie urmează să fie ridicate miercuri, persoanele cu o stare de sănătate bună urmând să fie, în principiu, autorizate să părăsească metropola de 11 milioane de locuitori.

Facebook Comments