„Piacenza”, procedeul prin care un doctor italian tratează bolnavii de COVID-19

Peste 100 de bolnavi cu COVID-19 a tratat un medic italian, printr-o metodă care a primit denumirea de “Modelul Piacenza”, informează Euronews.

Un medic primar oncolog din Piacenza, regiunea Emilia-Romagna, tratează bolnavii de COVID-19, la ei acasă. Luigi Cavanna, ajutat de câțiva colegi, a reușit să salveze mai multe persoane infectate cu noul virus.

Primul caz de infectare cu coronavirus pe care medicul l-a tratat, a fost cel al unei rezidente locale. După ce femeia a sunat la spital și a anunțat că are simptome asemănătoare bolii, ea a fost vizitată la domiciliu de echipa condusă de medicul Luigi Cavanna.

Bolnava a fost supusa unui test cu ultrasunete și i-au fost prescrise medicamente pentru 7-8 zile utilizate în mod normal pentru tratarea malariei, lupusului și artritei reumatoide.

O mare parte dintre bolnavii îngrijiți și tratați de medicul Luigi Cavanna au răspuns bine la tratament. Mai mult, pe lângă tratament, pacienții primesc din partea medicului și un aparat cu care să îşi măsoare saturaţia de oxigen.

În urma rezultatelor pozitive obținute de echipa condusă de medicul oncolog italian, alte regiuni italiene au luat legătura pentru a afla mai multe despre strategie. Astfel, metoda folosită de Lugi Cavanna a devenit cunoscută sub numele de „modelul Piacenza”.

Facebook Comments