Imagini apocaliptice! Sunt cel puțin 41 de morți și zeci de răniți în incendiile din Portugalia și Spania

incendii criminale Portugalia
Sursa foto: Facebook/ Helio Madeiras

Portugalia se confruntă cu o nouă dramă națională după ce sute de incendii au cuprins această țară. Imaginile publicate pe internet arată dimensiunea unei tragedii cumplite.

Dimensiunea tragediei a fost surpinsă într-o imagine devenită virală, o fotografie făcută, în Vieira de Leiria, de către Helio Madeiras, pompier parașutist recuperator-salvator, din Forțele Speciale ale Autorității Naționale de Protecție Civilă.

Jurnaliștii din presa străină au numit fotografia ca fiind Imaginea sfârșitului lumii! 

41 de oameni au murit şi peste 60 au fost răniţi în incendiile din ultimele zile din Portugalia şi Spania, dar bilanțul ar putea arăta mult mai rău, potrivit presei internaționale. Alte șapte persoane dispărute iar unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Autorităţile portugheze şi cele ale regiunii spaniole Galicia au declarat trei zile de doliu.

Citește și: De ce a fost cerul României atât de roșu duminică seara. Explicația fenomenului care a uimit mii de români – FOTO

Citește și: Fotografia cutremurătoare care face înconjurul lumii. Omul care a făcut fotografia a început să tremure și i-au dat lacrimile: ,,Sunt vii?”

Mii de pompieri au continuat să lupte cu flăcările în cursul acestei nopţi, când încă mai erau aproximativ 65 de focare active.

Conform presei portugheze, printre răniți se află și 20 de pompieri, iar 16 dintre victime sunt în stare gravă. Peste 5000 de pompieri, cu 1600 de utilaje combat de la nivel terestru și aerian cele 523 de incendii active în ultimele 2 zile și care au dus la declararea stării de calamitate publică în nordul Portugaliei, scrie mamemigrante.com.

Un purtător de cuvânt al agenției pentru protecție civilă le-a spus jurnaliștilor că pompierii încă luptă cu 145 de incendii diferite.

În Portugalia, guvernul a declarat stare de urgență pe aproximativ jumătate din teritoriul ţării şi a cerut ajutor internațional. Aici, incendiile au distrus păduri, terenuri agricole şi au ajuns şi în localităţi, unde au ars case, grădini, fabrici.

Şi în nord-vestul Spaniei, în Galicia, focul încă mai arde. Şi aici autorităţile au decretat trei zile de doliu regional.

Guvernul de la Madrid spune că majoritatea focarelor au fost aprinse intenţionat şi că deja au fost identificaţi mai mulţi incendiatori. Vinovaţii ar putea primi până la 20 de ani de închisoare.

Numărul victimelor din ultimele 2 zile se adaugă astfel celor 64 de morți și 254 de răniți în urma incendiului catastrofal din Portugalia, din vara acestui an, care a cuprins zona Pedrogão Grande.

Facebook Comments