Încă o Mocăniță repusă în circuitul turistic. Cât te costă să te plimbi cu trenul cu aburi

Mocanita din Hunedoara

Singura mocăniţă din judeţul Hunedoara a fost repusă în circulaţie în scop turistic, începând de joi. Preţul unui bilet pentru călătoria de 7 kilometri este de 20 de lei.

Locomotiva cu abur circulă pe singurul tronson de cale îngustă folosit în scop turistic din judeţul Hunedoara, între oraşul Brad şi localitatea Crişcior, în perioada 6 iulie – 8 septembrie, de două ori pe săptămână.

“Între Crişcior — Brad (7 km) se circulă în fiecare joi şi vineri, între 06.07 — 08.09.2017, cu plecări din Crişcior la orele 13.00 şi 15.00, din Brad din faţa Gării CFR la orele 14.00 şi 16.00. Capacitatea trenului este de 130 de locuri. Pe lângă plimbarea cu Mocăniţa, se mai poate vizita Atelierul de locomotive în Crişcior, Muzeul Aurului din Brad şi turiştii care vin joi la plimbare mai pot vizita şi piaţa din Brad situată chiar pe lângă traseul pe care circulă Mocăniţa”, transmite Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Înguste, printr-un comunicat de presă.

Preţul unui bilet pentru plimbarea dus — întors este de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Hunedoara, potrivit hotelguru.ro

Castelul Huniazilor. Denumit si castelul Corvinilor sau castelul Corvinestilor, este de departe cel mai important obiectiv turistic din judet.

Cetatea Sarmizegetusa Regia. Este o urma a unui fost mare centru mestesugaresc, capitala politica si religioasa a Daciei si ascunde o multime de povesti care te așteptă să le descoperi.

Cetatea Devei – un loc perfect pentru a face poze si a pastra amintiri impresionante.

Parcul National Retezat – unul dintre cele mai importante parcuri nationale din Romania

Pestera Bolii – o pestera prea putin cunoscuta in Romania, insa cu adevarat impresionanta

Statiunile montane din judetul Hunedoara – locuri excelente pentru pasionatii de schi.

Dacă știi și tu alte obiective tuistice care merită vizitate în județul Hunedoara – și nu doar aici – nu ezita să le scrii la cometarii. Să arătăm tuturor cât de frumoasă este țara noastră!

Facebook Comments