Centrul pandemiei de coronavirus, orașul Wuhan, a fost redeschis complet

După 11 săptămâni de carantină totală, orașul chinezesc Wuhan, considerat centrul pandemiei de coronavirus, a fost redeschis complet. Cei 11 milioane de locuitori ai metropolei pot acum să iasă din oraș, relatează CNN.

Chiar și așa, unele restricţii din oraş rămân în vigoare iar oficialii chinezi avertizează că ameninţarea cu noi infecţii cu coronavirus este departe de a se fi terminat. Locuitorilor orașului chinezesc li s-au permis, astăzi, în sfârșit să părăsească capitala provinciei Hubei, lucru care a fost interzis pe 23 ianuarie.

Monitorizați de către autoritățile din Beijing

Totuși, oamenii care tranzitează orașul trebuie să îndeplinească o condiție esențială și anume  să arate pe o aplicație folosită de autoritățile din Beijing că sunt sănătoși și că nu au intrat recent în contact cu o persoană infectată. Aplicația a fost dezvoltată pentru supravegherea populației. Aproximativ 55.000 de oameni vor pleca cu gtrenul din Wuhan, potrivit estimărilor, a informat CNN. Orașul unde a a fost detectat pentru prima dată virusul COVID-19, pe 19 decembrie 2019, a fost închis pe 23 ianuarie 2020, moment în care autoritățile au încercat să stopeze răspândirea virusului.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 9 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.