Orașul fără Coronavirus. Singura localitate din Spania unde nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Pandemia de coronavirus a ucis 12.000 de spanioli, până acum. Cu toate acestea, în Spania, există o localitate care, până în prezent, nu a fost atinsă de virusul ucigaș, informează CNN.

Zahara de la Sierra, o localitate din sudul Spaniei, aflată la aproximativ 100 de kilometri de Sevilla, se bucură în aceste zile de faptul că nu a fost atinsă de coronavirus. Cunoscută din vremuri medievale ca o fortăreață, localitatea are o istorie bogată iar așezarea sa geografică se pare că reprezintă un atu extrem de important.

Orașul numără 1.400 de locuitori, iar aproape un sfert dintre aceștia sunt oameni care au trecut pragul de 65 de ani. Chiar și așa, niciunul dintre ei nu a fost infectat cu coronavirus și asta datorită unor decizii luate de autorități și respectate de către locuitori.

În data de 14 martie, orașul Zahara de la Sierra s-a autoizolat complet.  Primarul Santiago Galvan, în vârstă de 40 de ani, a hotărât să blocheze patru dintre cele cinci intrări în oraș, în aceeași zi în care Spania a declarat starea de urgență.

Primarul orașului Zahara: “Nici o mașină nu intră în oraș fără să fie dezinfectată. Au trecut două săptămâni și nu avem nici un bolnav. Cred că este un semn bun. Am reușit să transmitem oamenilor o stare de liniște”, declara primarul Santiago Galvan.

Două zile pe săptămână sunt dedicate dezinfecției străzilor, piețelor și pereților locuințelor. Acțiunea se petrece în fiecare zi de luni și joi și este realizată de către un grup de voluntari. Totodată, cumpărăturile din magazine și farmacii sunt livrate la domiciliu, tocmai pentru a determina oamenii să stea în case iar o organizatie a femeilor din oraș gătește pentru vârstnicii care nu pot face asta. Mâncarea le este livrată bătrânilor la domiciliu. Pe străzi patrulează două mașini dotate cu un sistem de iluminare din care se aude muzică și care îi atrage pe copii. Santiago Galvan, a mai decis ca autoritățile să suporte costurile la electricitate, apă și taxele locale pentru micile afaceri. În prezent, în Spania, peste 131.646 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 12.641 au murit.

Facebook Comments