Bogdan Despescu, rugăminte către românii din diaspora: ”Nu veniți de Paște acasă dacă nu aveți o urgență”

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, face apel către românii din diaspora pe care îi roagă să nu vină acasă de Paște decât dacă au o urgență pentru că, odată intrați în România, vor sta în carantină într-un centru sau în izolare timp de 14 zile în localitatea de domiciliu.

Românii întorși în țară, trebuie să stea în izolare sau în carantină, însă nu toți se supun regulilor. Unii încearcă să evite măsura intrând în țară din Ungaria ca pietoni, mai ales la frontiera de Vest. Pentru a verifica această situație, Ministrul de Interne l-a trimis la vama Nădlac pe șeful Poliției de Frontieră, pentru a vedea dacă persoanele care intră în țară sunt verificate și dacă acestea sunt preluate cu mașini însoțite de polițiști și jandarmi până la locurile de izolare și carantinare.

Aproximativ 300.000 de persoane au intrat în țară de la izbucnirea epidemiei, dintre care 250.000 sunt români, mai spune secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Interne, Bogdan Despescu. Numărul persoanelor care intră în România ar putea să crească luna aceasta, deoarece mulți dintre români vor să vină acasă de Paște. Secretarul de stat a mai spus pentru Libertatea, că cel mai sigur mod de a ne proteja este ca fiecare să stea acasă.

“Cine nu are o urgență, să stea acasă. E cea mai bună formă de protecție pentru toată lumea”, a mai declarat Bogdan Despescu. Un aspect pozitiv este acela că, în ultima perioadă, numărul celor care au intrat în România prin punctele terestre a scăzut. ”O medie de peste 10.000 de persoane la intrarea în țară”, a adăugat Bogdan Despescu. Toate persoanele care vin dinspre Ungaria sunt oprite în punctele de trecere a frontierei, pentru a preveni deplasarea pe jos către celelalte localități. „Aici așteaptă până sunt preluate cu mijloace de transport și sunt transportate, organizat în localitățile de destinație”, a mai precizat secretarul de stat.

Cuvinte cheie: Rugaminte, români, Diaspora, Bogdan Despescu, Paște

Facebook Comments