Anunț: Școala va începe imediat după încetarea stării de urgență

Reluarea cursurilor școlare va fi posibilă doar după încetarea stării de urgență a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Monica Anisie potrivit stirile Pro TV.

Examenele de evalujare națională și bacalaureat s-ar putea desfășura în luna iulie însă fără materia din semestrul II iar o data exacta pentru reluarea cursurilor va fi stabilită în funcție de evoluția pandemiei.   

”În funcție de evoluția pandemiei din țara noastră, vom stabili și data la care cursurile școlare vor putea fi reluate. Scenariul de lucru prevede deschiderea școlilor după încetarea stării de urgență și luarea tuturor măsurilor pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță” – a mai spus ministrul.

Monica Anisie a mai vorbit și despre examenele de evaluarea naţională şi bacalaureat care s-ar putea desfășura în luna iulie iar programa națională pentru examene nu va cuprinde materia din semestrul ll.

Referitor la situația școlară, ministrul Educației a declarat că se va putea încheia cu minimum 2 note şi cu nota de la teză, unde este cazul iar subiectele de teză vor fi realizate pe baza a ceea ce s-a predat până la data de 11 martie, când cursurile au fost suspendate. Monica Anisie a mai ținut să menționeze că toate măsurile luate de comun acord cu partenerii educaționali pot suferi modificări.

Anunțul vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, prelungirea stării de urgență până la data de 16 mai.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 24 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.