Anunțul autoritățile române! De când nu vom mai avea nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieși din case! Perioada când haosul ar putea înceta

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a anunțat, la Digi 24, momentul în care vom putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere. Data la care acesta estimează că haosul ar putea lua sfârșit este 15 mai.

„Părerea mea este că după data de 15 mai. Atenție însă, multe din măsurile legate de distanțarea socială, vor rămâne în vigoare pentru mult timp, de exemplu organizarea de mari manifestări’, a mai spus Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a mai vorbit si despre cercetarea internațională al singurului tratament anti coronavirus din care va face parte și țara noastră. „În momentul de față vorbim despre un medicament etiologic care trateaza cauza bolii, singurul disponibil in momentul de fata. Exista speranțe legate de o bună eficacitate. Medicamentul a fost dezvoltat in SUA iar noi o sa fim parte a acestui studiu, împreună cu alte vreo 20 de tari din lume. În paralel cu acest medicament, se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, antivirale utilizate in infectia HIV, cu interferon, cu hidoroxiclorochina.

Scopul studiului este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea medicamentului etiologic iar în momentul în care acest lucru se va produce, compania americana va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție si punere pe piață”, a mai spus Rafila.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
1 + 4 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.