Ministrul Gabriel Les, ingrijorat de atitudinea Rusiei la Marea Neagra: Romania nu poate face fata singura

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a participat vineri la conferința internațională Black Sea and Balkans Security Forum, care a avut loc la Mamaia.

”Am prezentat o evaluare a situaţiei de securitate din zona Mării Negre, apreciind că evoluţia acesteia poate fi îngrijorătoare în condiţiile în care Rusia are interese strategice în acest spaţiu geografic, încercând să-şi asigure dominaţia militară şi să limiteze postura regională a #NATO.
Cred cu tărie că este necesară o strategie pe termen lung pentru zona Mării Negre, care să aibă ca principale obiective monitorizarea permanentă a acţiunilor Rusiei în regiune, consolidarea capacității de rezilienţă internă a partenerilor faţă de presiunile din partea acestei ţări, dar şi consolidarea posturii de descurajare şi #apărare a NATO în zonă”, a declarat ministrul Gabriel Leș, senator PSD de Satu Mare.

Abordarea aliaţilor pentru regiunea Mării Negre, susţinută la Washington în luna aprilie a acestui an, reprezintă un pas important în această direcţie.

Un alt subiect dezbătut a fost situaţia de securitate din Balcanii de Vest, angajamentul de stabilizare a Balcanilor de Vest şi integrarea lor în comunitatea euro-atlantică rămân puncte centrale pentru strategia noastră asupra regiunii, iar securitatea şi stabilitatea în zonă sunt de o importanţă strategică deosebită pentru România.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.