Educația la japonezi: Copiii de 4 ani circulă singuri cu metroul, elevii și profesorii fac curățenie în școli. Mamele își învață pruncii de mici să-și respecte semenii

educatia japoneza
Sursa foto: activenews.ro

În școlile japoneze nu există femeie de serviciu, copiii chiar și de 4 ani merge singuri pe stradă sau cu metroul și nimeni nu sesizează Protecția Copilului, iar prețul unei case este dat de reputația școlii din zona respectivă.

Japonia are o cu totul altă mentalitate și un sistem de educație care multora li s-ar putea părea spartan, scriu jurnaliștii de la Digi24.

Citește și: Român impresionat de experienţa pe care a avut-o într-un tren din Japonia: „Controloarea a îngenuncheat graţios în faţa mea“

De la 3 ani, copiii din Japonia merg neînsoțiți la grădiniță, de la 4 ani circulă singuri cu metroul. De mici sunt educați să fie modești, politicoși și să-și respecte semenii, astfel încât să nu îi deranjeze niciodată pe cei din jur, arată un reportaj al Televiziunii Digi24.

Potrivit sursei citate, cu toate că sunt cunoscute pentru blândețea și armonia cu care își cresc copiii, mamele japoneze încearcă să îi responsabilizeze de la cele mai mici vârste. Copiii sunt crescuți pentru a deveni ulterior cetățeni model. Încă de la școală și până când termină liceul, elevii se ocupă exclusiv de curațenie. Personal care să se ocupe de curățenie există doar în aeroporturi și în marile corporații. În rest, în toate instituțiile publice, funcționarii se ocupă de această activitate.

Citește și: Oraşul din România, renovat, care acum rivalizează cu Barcelona sau Budapesta

Citește și: Povestea lucrurilor importante din VIAȚA NOASTRĂ. Lecția impresionantă a unui profesor

„Noi facem curățenie la școală. După prânz, cu cârpa, ștergem tot de pe podea și facem curățenie și la toaletă”, spune Chinatshu Kawamoto pentru Digi24, profesoară de limba japoneză, aflată în România.

„În școlile japoneze nu există femeie de serviciu. Este iarăși un element care pe mine m-a surprins, în condițiile în care la noi copilul nici măcar tabla nu o șterge, pe principiul că trebuie ștearsă de doamna învățătoare”, spune Alexandra Jidiuc, expert în cultura niponă.

„Mamele japoneze îi ajuta pe copii, dar mai mult îi încurajează: Hai! Tu poți să faci singur! Dar părinții români ajută copilul imediat, îl și îmbracă”, a constatat Chinatshu Kawamoto.

Citește și: https://www.jurnaldinromania.ro/avertismentul-lui-bill-gates-exista-un-pericol-mult-mai-mare-decat-razboiul-nuclear/

Rolul mamei este acela de a învăța copilul să se descurce singur și de a forma un viitor adult responsabil. De aceea, nu va fi o surpriză pentru nimeni să vadă un copil de 4-5 ani care merge singur cu metroul. Mai mult, în Japonia, nici un părinte nu își duce copilul la școală cu mașina, precizează sursa citată. Citeste mai multe aici

Facebook Comments