Povestea lucrurilor importante din VIAȚA NOASTRĂ. Lecția impresionantă a unui profesor

profesor la catedra
Sursa foto: http://pedagoteca.ro

Un profesor de filosofie stătea în fața clasei sale având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare de maioneză gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf.

Profesorul i-a întrebat pe studenți dacă borcanul este plin si acestia au convenit cã era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf.

I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin iar acestia au fost de acord cã era.

Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul.

I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba iar acestia au rãspuns în cor „pliiin”!

Citește și: I-a refuzat cererea în căsătorie pentru că era prea sărac. 10 ani mai târziu a primit o adevărată lecție de viață

Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs.

„Acum” a spus profesorul dupã ce hohotele s-au domolit, „as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã.

Mingile de golf reprezintã lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sãnãtatea, prietenii si pasiunile voastre, si cã dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã.”

„Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte”

„Dacã veti începe cu nisipul,” a continuat el „nu veti mai avea unde sã puneti mingile de golf si pietricelele”.

„La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine.”

Citește și: Prietena i-a spus să scape de câine: ,,Eu sau cățelul!”! Așa că el a postat acest anunț care a uimit pe toată lumea

Citește și: 25 de sfaturi despre viață de la bătrânii japonezi pentru cei tineri

„Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, fã-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã golf, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv.

Ai, în primul rând grijã de mingile de golf, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip.”

Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea.

Profesorul a zâmbit: „Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã.

PS: Aceasta este o poveste care circulă de câțiva ani pe internet iar cei care o citesc trebuie să o dea mai departe! DISTRIBUIE ȘI TU!

Facebook Comments