Drama unei românce din Italia măritată cu un marocan. Ce o obliga acesta să facă

Foto: Pixabay.com

Dragostea te face să treci peste orice obstacole dar în acelaşi timp se spune şi că este „oarbă”. Atunci când doi oameni se iubesc pot să depăşească împreună orice fel de obstacol, indiferent că este vorba despre distanţă, limbă sau religie.

Nu a fost însă şi cazul unei românce care s-a măritat cu un marocan. În ciuda diferenţelor de cultură şi religie, cei doi şi-au jurat credinţă veşnică. N-a fost să fie pentru că la scurt timp dragostea lor s-a transformat în calvar iar bărbatul a ajuns după gratii.

Citeşte şi: Această femeie a fost violată de peste 1.700 de ori până la 12 ani. ”Am fost sclavă sexuală pentru elita aristocrată a Europei

Cei doi s-au căsătorit în anul 2007 în Piemonte, Italia, acolo unde s-au cunoscut şi unde locuiau amândoi.

Poveste de dragoste trasformată în coşmar

Femeia de religie catolică a fost liberă la începutul căsniciei. Putea să ţină sărbătorile catolice şi să meargă la biserică. După câţiva ani însă, soţul ei a obligat-o să poarte vălul islamic.

În cazul în care aceasta uita sau refuza să-l poarte atunci când ieşea în public, era bătută cu sălbăticie.

După câţiva ani de chin, femeia a decis să facă ceva în acest sens şi l-a dat pe bărbat în judecată.

Citeşte şi: O româncă le dă o lecție de civilizație unor șmecheri cu Jeep. Ce mesaj le transmite acum tânăra românilor

Magistraţii i-au dat dreptate şi femeia a avut câştig de cauză. Bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 1 an și 8 luni pentru rele tratamente. Procurorul de la Procuratura din Alessandria ceruse trei ani și jumătate, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs.

Potrivit apărării, nu existau probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii și l-a condamnat pe soțul și tatăl copiilor ei, El Kamel E.F, potrivit gazetaromaneasca.com.

Ce este voalul islamic

Voalul islamic este un element de îmbrăcăminte feminină purtat cel mai adesea din motive religioase de către femeile musulmane, dar în anumite țări islamice chiar de către toate femeile, indiferent de religia sau convingerile lor în materie de religie islamică.

În ce privește croiala, culoarea și forma țesăturii din care este confecționat, cât și modul în care este purtat de către posesoare, există o mare varietate, funcție de țară și cutumele comunității care o populează, dar și de convingeri și valori individuale.

În funcție de țară, toate aceste diverse variante poartă denumiri diferite, ca haik, burka, higiab, nicab, gilbab (gelaba), ciador, dupata, kimar.

Facebook Comments