Trucuri simple care te ajută să faci cei mai buni cartofi prăjiți

cartofi prajiti
Sursa foto: pixabay.com

Îi consumăm de multe ori atunci când ne grăbim, când comandăm ceva rapid de la fast-food, acasă, cu un grătar sau cu cașcaval, sau pur și simplu de poftă. Da, doamnelor și domnilor, este vorba despre un preparat pe care mulți români, de la mic la mare, îl adoră: cartofii prăjiți.

Fie ca-i numim cartofi prajiti sau french fries, i-am putea manca la orice ora din zi. Iar daca tii cont si de trucurile de mai jos, ii vei transforma intr-un rasfat de zile mari.

1. Taie-i diferit

Fie ca ii tai foarte subtiri astfel incat sa fie crocanti, fie ii tai “wedges”, astfel incat sa fie mai cremosi, poti alterna retetele.

Citește și: În aceste zece țări trăiesc cele mai frumoase femei din lume. Iată rezultatul votului internauților

2. Foloseste alt tip de ulei

Bucatarii prefera sa prajeasca legumele si cartofii in ulei de canola. Il poti incerca si tu, doar ca sa le dai o alta aroma. Atentie insa: nu folosi ulei de masline sau unt – acestea au un punct de fierbere mult mai mic, ceea ce le face periculoase pentru sanatate.

3. Nu uita de sare

Celebrii french fries nu se pot consuma fara sare. Iar la acest capitol, ai o multime de variante: de la sare Kosher (grunjoasa) la sare amestecata cu ierburi aromatice sau sare de mare, alterneaza felul in care dai gust cartofilor.

Citește și: Un român din Londra face casele miliardarilor lumii: „Dumnezeu mi-a ieşit înainte într-un mod formidabil” 

4. Foloseste sosuri delicioase
Cartofii prajiti pot fi de zece ori mai gustosi daca ii savurezi alaturi de un sos aromat. De la maioneza la ketchup, de la tzatziki la aioli, ai o multime de variante care mai de care mai tentanta, sriu cei de la FoodStory.

Facebook Comments