În timp ce slujea în biserică, a văzut în spatele lui o lumină puternică. Tu crezi în îngeri? 

lumina inger
Sursa foto: bzi.ro

La o priveghere, un oarecare preot, dupa ce a inceput Proscomidia, se chinuia sa citeasca numele de pe pomelnice la o lumanare de ceara. Dar, dintr-odata, a observat ca lumina de la lumanare, care era alaturi de el, a devenit foarte puternica. Atunci s-a intrebat in sinea sa: „Cum este cu putinta asta? Cum lumineaza acum mai tare lumanarea?”. Dar cand si-a ridicat capul, a vazut inaintea sa, la vreo trei-patru metri, stand un Inger cu mult respect si evlavie, scrie bzi.ro. 

La inceput a incremenit, a devenit ca o statuie de marmura si i-a trebuit multa vreme sa-si revina. Insa prezenta Ingerului i-a indulcit sufletul in asa masura, incat umilinta, marindu-se treptat inlauntrul sau, a pricinuit multa dulceata sufletului sau si o unire cu sfantul Inger ce era de fata. Si Ingerul fiind de fata, a sfarsit Proscomidia, dupa care a spus: „Binecuvantata este Imparatia…”. Si a inceput Dumnezeiasca Liturghie. Iar sfantul Inger a stat langa preot pana ce a sfarsit si consumarea Sfintelor.

Citește și: ”Iată pentru ce este camera de gardă, nu pentru un banal strănut”. Medic de la urgență: Regret că trebuie să folosesc aceste cuvinte, poate mult prea dure, dar…. 

Preotul nu-si putea stapani emotia, umilinta si teama, care-l cuprinsesera in fata acestei prezente ingeresti, pentru ca era un fapt care i se intampla pentru prima data in viata sa. De altfel, aceste evenimente se petrec – nu stiu, poate gresesc – o data sau de doua ori in viata unui preot evlavios si smerit.

Cu siguranta vor exista si alti preoti evlaviosi si plini de Har, care au experiente dumnezeiesti, poate si mai des!

Preotul a ramas in biserica. Nu s-a dezbracat, ci s-a asezat pe un scaun in Sfantul Altar si plangea mereu. Plangea si nu-si putea reveni din umilinta, teama si zdrobirea ce-l stapaneau. Si a ramas asa pentru multa vreme, desfatandu-se cu emotie si smerenie de toate cele pe care le-a trait in timpul Dumnezeiestii Liturghii in prezenta Sfantului Inger.

Staretul sau, care se distinge prin discernamantul si sfintenia vietii sale, mi-a adeverit adevarul acestui fapt.

De atunci credinta acestui preot a devenit stanca neclintita, iar Dumnezeiasca Liturghie o savarsea cu multa frica si cutremur. (Sursa: BZI.RO)

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
1 + 28 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.