Super-chirurgul cu ochi de vultur! Reface membre amputate de unul singur, fără chirurg și asistent medical și fără aparatură de ultimă generație

Oleg Tacu
Sursa foto: Adevărul.ro

Chirurgul plastician Oleg Tacu replantează cu succes membre amputate fără a se ajuta de microscop. Înzestrat cu mâini de aur şi cu o acuitate vizuală ieşită din comun, face adevărate minuni la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, scrie Adevărul.ro.

La Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad (judeţul Vaslui), unitate medicală de rang III din patru posibile, se fac operaţii de micro-chirurgie plastică şi reparatorie de mare fineţe, într-o sală de operaţie cu dotări minimale.

Doctorul Oleg Tacu, singurul chirurg plastician din spital, replantează membre amputate de unul singur, fără a avea ajutorul unui chirurg – mâna a doua, fără asistent medical şi fără aparatură de ultimă generaţie.

Mai mult, chirurgul nu foloseşte microscop la suturarea nervilor, ligamentelor şi vaselor de sânge deoarece este înzestrat de la natură cu adevăraţi ochi de vultur, având o acuitate vizuală mult peste media oamenilor normali.

Articolul continuă după recomandări:

Citește și: Medicul român care a lăsat Anglia și un salariu de 5.000 de lire pentru a salva românii bolnavi de cancer

Citește și: Portretul superb al unei doctoriţe: „Portretul superb al unei doctoriţe: „Este singurul medic din spital care nu acceptă nici în ruptul capului cadouri

Citește și: Un renumit medic neuroendocrinolog face afirmații șocante: Religia este o boală mintală

Spitalul nu este dotat cu microscop performant, costul unui asemenea aparat indispensabil microchirurgiei plastice variind între 30.000 şi 80.000 de euro. Solicitările chirurgului către conducerea unităţii pentru a achiziţiona microscopul de care e atâta nevoie fiind respinse din lipsă de bani.

Oleg Tacu a ales să profeseze la Bârlad tocmai datorită patologiei complexe şi diversificate din domeniul traumatologiei.

În primii ani ca medic specialist în chirurgie plastică şi reparatorie a muncit la o clinică din Iaşi şi a observat că vin mulţi pacienţi de la Bârlad şi a decis să se mute acolo unde e mai multă nevoie de el.

În patru ani, de când s-a stabilit în micul orăşel de provincie, a operat cu succes numeroşi pacienţi cu amputaţii.

Citește întreaga poveste pe Adevărul.ro

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.