Satul din România care i-a cucerit pe străini. “Am o viaţă mult mai bună decât în Germania” – FOTO

satul richis
Sursa foto: Facebook RAOUL

Simplitate, tradiție, prospețime. Un loc fermecător, care aminteşte de copilărie. Doamnelor și domnilor, vă prezentăm un sat din România atât de iubit de străini încât mulți chiar s-au mutat aici. Este vorba despre satul Richiş, care unde altundeva putea fi în România decât în Transilvania?

Iar pentru mulţi turişti străini bătrânul sat transilvănean Richiş a devenit o a doua casă. Mulţi şi-au pus economiile la bătaie şi şi-au cumpărat locuinţe vechi pe care le-au reamenajat ca să aibă tot confortul. Pe lângă români şi câteva familii de saşi, aici trăiesc zeci de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani, scrie Mediafax.

richis
Sursa foto: Facebook RAOUL

Citește și:Fotografia cutremurătoare care face înconjurul lumii. Omul care a făcut fotografia a început să tremure și i-au dat lacrimile: ,,Sunt vii?”

Soţii Schmid sunt din Munchen, iar în urmă cu doi ani şi jumătate, fiul lor i-a îndemnat să viziteze satul, denumit pe vremuri satul celor bogaţi. Aşa este şi în prezent, după ce străinii s-au îndrăgostit iremediabil de acest loc şi au fost atenţi să dezvolte aici o comunitate strânsă şi puternică. “Richiş e a două casă pentru mine. Am o viaţă bună aici cu soţia mea, mult mai bună decât în Germania”, a declarat Heribert Schmid, potrivit Business Magazin.

Citește și: Românul suspectat de terrorism se distra băgând spaima în francezi strignd ”Allah Akbar”

Ce poti sa vizitezi in zona

Pentru ca satul Richis se afla in imediata apropiere a localitatii Biertan, nu trebuie sa ratezi Biserica fortificata Biertan (inclusa in patrimoniul UNESCO), mai ales ca aceasta este cea mai mare atractie turistica a zonei.

Citește și: Situație fără precedent! Locul din România invadat de șerpi. Localnicii sunt îngroziți

Poti face apoi o plimbare mai lunga cu masina prin Marginimea Sibiului, la Viscri, Saschiz, Crit, Danes sau Mesendorf. De altfel, toate satele din judetul Sibiu sunt fermecatoare. Si nici o vizita prin Sighisoara nu-i de ratat, chiar daca ai mai vazut orasul si cu alta ocazie, scriu cei de la hotelguru.ro.

Citește și: S-a deschis o nouă plajă în România. Ardelenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la Constanţa! – FOTO 

Facebook Comments