Nou scandal sexual la Vatican. Orgie cu droguri în casa unui apropiat al Papei, întreruptă de Poliție

vatican scandal sexual

Poliția italiană a descins într-un apartament după ce o petrecere la care participanții consumau droguri, i-a deranjat pe vecini.

Carabinierii au fost uimiți să constate că apartamentul aparține Congregatiei pentru Doctrina Credinței, însărcinată, între altele, cu gestionarea cazurilor de abuzuri sexuale în rândul personalului clerical.

Citește și: Zeci de mii de migranți au ajuns în Italia în 2017. Migranții sunt nemulțumiți: ”Europa nu e ca la televizor”

Citește și: Trei românce deportate din Marea Britanie. Ce a descoperit poliția despre ele pe internet

Secretarul cardinalului a fost arestat, după ce, în prima fază, a trecut pe la dezintoxicare.

Papa Francisc a fost înfuriat când a auzit de acest incident și a decis să-l scoata mai repede „la pensie” pe cardinalul în cauză.

Scandalul vine la doar o săptămână după ce o altă figură importantă, cardinalul însărcinat cu finanțele Vaticanului, Gregg Pell, a fost pus sub acuzare pentru abuzuri sexuale asupra minorilor.

Citește și: Accident mortal, transmis live pe Facebook. Atenție, imagini șocante! – VIDEO

Citește și:  Fotografia cutremurătoare care face înconjurul lumii. Omul care a făcut fotografia a început să tremure și i-au dat lacrimile: ,,Sunt vii?”

Cardinalul George Pell, personalitatea catolică de rangul cel mai înalt din Australia, totodată trezorier al Vaticanului, a fost pus sub acuzare la începutul anului pentru multiple abuzuri sexuale asupra unor copii, relatează agențiile de presă. George Pell a fost interogat la Roma de poliţia australiană, în octombrie, în urma unor acuzaţii de pedofilie pe care prelatul le respinge, scrie Realitatea.net.

Acuzaţiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o anchetă îndelungată cu privire la răspunsul instituţiilor în Australia faţă de abuzuri sexuale comise asupra unor copii. Ancheta a fost solicitată de Guvern în 2012.

Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri şi a recunoscut în fața comisiei de anchetă că a „eşuat” în gestionarea problemei preoţilor pedofili din statul Victoria, în anii ’70, mai precizează sursa citată.

Facebook Comments