Austria anunţă că va opri la graniţă orice caz suspect de coronavirus

Austria a anunţat luni că va opri, fără excepţie, toate cazurile suspecte de coronavirus să-i treacă frontiera, la o zi după ce autorităţile au blocat la graniţă un tren din Italia timp de patru ore pentru a aștepta rezultatele testelor la doi pasageri.

Austria nu are încă un caz confirmat de coronavirus și este extrem de prudentă din cauza celui mai mare focar din Europa, din nordul Italiei.

Duminică, autoritățile austriece au oprit un tren care venea de la Veneția către Munchen, cu 300 de 300 de pasageri, pentru a aștepta rezultatele testelor la doi suspecti de coronavirus. Testele celor doi au ieşit negative, iar trenul a fost lăsat să-şi continue ruta, informează Reuters.

„În ceea ce privește traficul de frontieră și transfrontalier, vom proceda după cum urmează: vom înăspri sistemele de avertizare cu vecinii noștri şi vom dispune blocajul, dacă există cazuri suspecte, așa cum s-a întâmplat aseară”, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz, într-o conferință de presă.

El a adăugat că verificările precum cele efectuate pe aeroportul din Viena la pasagerii care sosesc din China, vor fi extinse.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
16 + 14 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.