Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Sursa foto: facebook/ Poliţia de Frontieră

Zeci de români s-au întors din Italia în România, la Mironu. Aproape 300, conform unei declaraţii a primarului din Valea Moldovei, iar dintre aceştia unii ar fi minţit că vin din Germania, nu din Italia, ca să nu fie băgaţi în carantină la domiciliu, precizează primarul Moroşan.

Sucevenii s-ar fi întors în număr foarte mare acasă, iar mulţi dintre ei n-ar fi fost sinceri la vamă, în legătură cu ţara din care veneau, a precizat primarul din Mironu, Constantin Moroşan. Primarul ar fi sesizat atât Prefectura, cât şi DSP-ul.

Primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroşanu, a anunţat că un număr foarte mare de români a ajuns în România, din Italia, zona Bergamo, speriaţi de epidemia de cornavirus. El a mai precizat că mulţi dintre aceştia au minţit la vamă că vin din Germania, ca să nu fie puşi în carantină preventivă, potrivit monitorulsv.ro.

„La graniță, ei și-au luat niște măsuri așa – zise de precauție, în sensul că bă nu spunem că venim din Italia că dacă venim din Italia, au fost informațiile alea că intră în așa – zisă carantină și atunci ei ar fi declarat că vin din Germania​”, a declarat primarul.

Primarul spune că a sesizat deja Prefectura şi Direcția de Sănătate Publică Suceava în acest caz.

„Au fugit din Bergamo, cu microbuze. La frontieră au declarat că vin din Germania și acum sunt acasă, la Mironu”, a declarat primarul Moroșan pentru presa locală.

– Acest articol a fost realizat cu informațiile furnizate de corespondentul Observator în Suceava, Andreea Petrescu.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 12 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.