Un renumit medic neuroendocrinolog face afirmații șocante: Religia este o boală mintală

religie icoana

Un cunoscut medic neuroendocrinolog șochează lumea creștină. Robert Sapolsky, neuroendocrinolog și profesor la Universitatea Stanford, a declarat că părerea lui este că „religia este asemănătoare unei boli mintale”.

Omul de știință este un ateu declarat: „ Am fost crescut într-o casă ortodoxă și am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul, potrivit Indy100.

Citește și: Omul care bulversează lumea! Orice tip de cancer se poate vindeca în 3 minute – VIDEO

În cursurile pe care le ține, profesorul a comparat religia cu schizofrenia, argumentând că modul în care se comportă „profeții” din textele religioase sunt acțiuni care pot fi diagnosticate. De asemenea, Robert Sapolsky a spus legat de lucrurile precum: crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești „extrem de formative și care au legătură cu schizofrenia”.

Profesorul a adăugat că obiceiurile religioase sunt o formă de comportament obsesiv-compulsiv și că oamenii religioși se află într-un spectru al bolilor mintale, scrie Libertatea.

Îți recomandăm și:

 

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 12 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.