Număr mare de donatori în prima zi a campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

Peste 80 de persoane au donat sânge luni, 27 martie 2023, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul !”, iniţiată de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Donatorii au fost întâmpinaţi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj de studenţii voluntari ai UBB care le-au oferit informaţii despre procesul de donare.

Campania are loc în perioada 27 – 31 martie 2023, în intervalul orar 7.30 – 13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18).

Pentru o bună organizare a procesului de donare persoanele care doresc să doneze se pot înscrie completând formularul: https://forms.gle/45gf9ikSF1AwWHzm7.

Campania iniţiată de UBB îşi doreşte să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament consecvent în ceea ce priveşte donarea de sânge, iar pentru a atinge acest obiectiv studenţii voluntari ai UBB au realizat o amplă campanie de informare care a precedat campania de donare. În cadrul campaniei de informare peste 10.000 de persoane au fost informate cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Alături de studenţii noştri dorim să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate.

Printre partenerii campaniei se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), FC Universitatea Cluj şi Restaurantul Colegiul Academic.

Facebook Comments