Un copil le dă părinților o lecție de viață cruntă: „Mi-aș dori să fiu un smartphone, fiindcă…”

copil trist
Foto: Captura video

O poveste incredibilă a unor părinți care au primit o lecție de viață de la copilul lor a devenit virală în toată lumea. Este o lecție importantă de viață despre legătura dintre părinți și copii, dar și despre ce ajung oamenii să facă în zilele noastre.

Un copil a fost pus de profesor să scrie care este dorința lui cea mai mare. Iar răspunsul celui mic a fost cu adevărat surprinzător.

Citește și: Această mamă şi-a ucis accidental copiii făcând o greşeală comună. Şi tu o faci în fiecare zi!

„Dorința mea este să devin un smartphone. Părinții mei își iubesc telefoanele mobile. Le pasă atât de mult încât uneori uită să mă iubească pe mine.

Când tata vine obosit de la serviciu are timp pentru a sta pe mobil, dar nu mai are timp și pentru mine.

Dacă părinților le sună mobilul, aceștia aud imediat și fug să răspundă. Dacă eu plâng, nu mă aude nimeni.

Se joacă tot felul de jocuri pe telefon, dar cu mine nu vor să se joace niciodată.

Deci da, dorința mea cea mai mare este să devin un smartphone”.

Sursa: A1.ro

Tu stii ce efecte are lipsa ta de atentie asupra copilului?

Pentru copii este extrem de important sa simta ca au toata atentia si afectiunea din partea parintilor. Cei mici au nevoie sa fie vazuti, sa fie luati in serios si sa simta ca au o importanta majora in viata parintilor.

Studiile au aratat ca egocentrismul in randul copiilor este predominant si ca acestia au un singur scop si anume satisfacerea propriilor nevoi si dorinte, indiferent de ceea ce se petrece in jurul lor. Cei mici sunt mai putin constienti sau chiar deloc de efortul parintilor, de oboseala lor si de momentele in care sunt pur si simplu la limita rabdarii.

Unii dintre copii uneori surprind aceste situatii, insa rareori si aleg sa tina cont de ele. Pe langa acest egocentrism instinctiv, parintii reprezinta centrul universului lor, in mod special mama. Tocmai de aceea este extrem de important ca atentia si afectiunea sa nu lipseasca din viata de zi cu zi a copiilor, deoarece efectele negative se resimt pe parcursul intregii vieti, avand intensitati mai mici sau mai mari, scrie centruldeparenting.ro.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
21 + 20 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.