Turneu internaţional de oină în Sala Polivalentă Dinamo

Sala Polivalentă ,,Dinamo’ din Bucureşti va găzdui pe data de 3 noiembrie, începând cu ora 12.30, un turneu internaţional de oină cu participarea României (cu două echipe), Republicii Moldova şi Nepalului.

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, a făcut precizări legate de desfăşurarea evenimentului: ,,Delegaţia Nepalului a ajuns la Bucureşti în data de 30 octombrie şi deja se antrenează pe terenurile din Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf, sub atenta îndrumare a unor specialişti din cadrul Federaţiei Române de Oină, astfel încât să facă o figură frumoasă la turneul ce îl vom organiza în sala Dinamo. Pe lângă antrenamente, jucătorii din Nepal vor avea posibilitatea să viziteze unele obiective din Bucureşti. Vom programa un meci demonstrativ între două selecţionate ale României, după care va urma turneul în trei, cu meciuri între fiecare selecţionată. Este o mare mândrie pentru noi, ca organizatori, să putem pune baze din ce în ce mai solide în vederea constituirii Federaţiei Internaţionale de Oină. Apreciez faptul că fraţii noştri de peste Prut sunt mereu alături de noi în efortul constant de a încerca să impunem oina acest element de identitate naţională românească ca sport internaţional, fapt pentru care le mulţumim şi pe această cale.

Alături de România au semnat documente în acest sens Republica Moldova, Anglia, India şi Pakistan. Mulţumim conducerii clubului sportiv Dinamo Bucureşti pentru sprijin în organizarea evenimentului. Invit pe toţi bucureştenii care pot să ni se alăture la această sărbătoare a oinei’.

Lotul României, antrenat de Valentin Mihai, este format din jucători tineri, de mare perspectivă, campioni naţionali en titre la oină pe plajă şi la oină în 6, de la formaţia campioană C.S.M. Rm. Sărat, dar şi de la cluburi care au urcat pe podium în întrecerile de seniori şi juniori în acest an, precum A.C.S.M. Olteniţa şi Victoria Surdila Greci. Iată componenţa lotului: Ene Gabriel, Constantin Cristi, Jugănaru Dumitru, Anton Ciprian, Anton Cristian, Alecsandru Dinică (toţi de la C.S.M. Râmnicu Sărat), Ştefan Cristian Mădălin, Balaş Dorinel Ionuţ, Urlea Alex, Iancu Rareş Cătălin (toţi de la A.C.S.M. Olteniţa), Popescu Alexandru, Frângu Albert, Racaru Cătălin, Mortu Alin şi Nicolae Andrei Cristian (toţi de la Victoria Surdila Greci).

,,Mulţumesc tuturor membrilor delegaţiei României pentru faptul că au răspuns invitaţiei federaţiei de a face parte din acest eveniment istoric pentru sportul nostru naţional. Consider că va fi ceva extraordinar din toate punctele de vedere’, a mai declarat Nicolae Dobre.

Organizatorii turneului internaţional de oină de la Bucureşti au decis să programeze şi un meci demonstrativ de oină feminin (varianta în 6), protagoniste urmând a fi jucătoarele campioanei naţionale Dacia 2012 Mioveni, antrenate de Filofteia Dumitru. Trebuie menţionat şi faptul că formaţia din judeţul Argeş oferă de fiecare dată un număr important de jucătoare lotului naţional. De asemenea, jucătoarele Daciei Mioveni vor susţine şi un frumos program artistic, îmbrăcate în costume populare.

Fie că iubiţi oina sau orice alt sport, considerăm că invitaţia de a fi prezenţi în tribunele modernei săli din Şoseaua Ştefan cel Mare este una care onorează pe fiecare.

Marius Ovidiu Niculescu
Preşedintele Comisiei mass-media a Federaţiei Române de Oină
niculescumariusovidiu@gmail.com

Facebook Comments