Un automobil a intrat într-o pizzerie de lângă Paris. O fetiță a fost ucisă, sunt șapte răniți

Police-franta
Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/

Un automobil a intrat luni seara, puțin după ora locală 20.00, într-o pizzerie din localitatea Sept-Sorts din apropierea Parisului, Franța. 

Incidentul extrem de șocant s-a soldat cu moartea unei fetițe și rănirea a șapte oameni, informează autoritățile locale citate de agențiile de presă internaționale.

Un purtător de cuvânt al prefecturii departamentului Seine-et-Marne, unde a avut loc tragedia, a precizat că șoferul a fost reținut de jandarmi, care încearcă să stabilească dacă a fost vorba de un accident sau de un atac intenționat.

Canalul francez de televiziune BFM a prezentat imagini ale automobilului implicat, un BMW de culoare albastră, în interiorul pizzeriei menționate.

Presa din Franţa a confirmat că o maşină a intrat într-o terasă şi că este în desfăşurare o amplă intervenție a poliţiei.

Motivele atacatorului nu au fost, pentru început cunoscute.

Franţa şi mai multe alte ţări s-au confruntat cu o serie de atacuri cu maşini vizând civili. Cel mai sângeros dintre ele a fost anul trecut, de Ziua Bastiliei, soldându-se cu 84 de morţi.

Şoferul tunisian care a intrat într-o mulţime joi seară la Nisa, făcând cel puţin 84 de morţi, este un „terorist având fără îndoială legături cu islamismul radical”, a declarat vineri prim-ministrul francez Manuel Valls, informează AFP.

„Este un terorist având fără îndoială legături cu islamismul radical într-un fel sau altul… Da, este un act terorist şi vom vedea cine sunt complicii”, a afirmat prim-ministrul francez Manuel Valls la canalul de televiziune France 2.

Printre altele, prim-ministrul Manuel Valls a negat orice breşă de securitate în atentatul de la Nisa, în timp ce camionul utilizat de autor a putut intra pe Promenade des Anglais, o zonă pietonală renumită pe malul Mediteranei, în seara zilei naţionale.

Primul ministru francez Manuel Valls s-a declarat de asemenea că este convins că Franţa va câştiga războiul împotriva terorismului şi a islamismului radical.

Surse: Agerpres, News.ro, Economica.net

Facebook Comments