Secretul longevităţii deţinut de oamenii din Caraibe. Ce fac de trăiesc atât de mult

foto: Unsplash.com

Secretul longevităţii pare să fie deţinut de populaţia peninsulei Nicoya din Caraibe. Oamenii ajung la vârste foarte înaintate datorită dietei pe care o abordează dar şi a unui „plan de viaţă”.

Situată la graniţa cu Nicaragua, peninsula face parte din Costa Rica, se numără printre zonele albastre ale lumii. Dan Buettner, un  scriitor american a descris în cartea „Blue Zones: Lessons For Living Longer From The People Who’ve Lived The Longest” (Zone albastre: lecţii de longevitate de la oamenii care au trăit cel mai mult” stilul de viaţă al locuitorilor.

Potrivit autorului, seniorii insulei sunt implicaţi activ în viaţa comunităţii. Acest lucru îi face să se se simtă utili, o condiţie majoră pentru ei.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Cazul uimitor al unui chinez care ar fi trăit 256 de ani. Pe patul de moarte și-a dezvăluit secretul longevității lui 

Citește și: Omul care bulversează lumea! Orice tip de cancer se poate vindeca în 3 minute – VIDEO

Citește și: Secretul din La Salette care prevesteşte Apocalipsa: “Dumnezeu va lovi Pamântul cum n-a mai facut-o până acum. Va fi jale!”

Foto: costaricaexperts.com

Conţinutul apei şi stilul de viaţă

Apa din Nicoya are cel mai mare conţinut de calciu din ţară, fapt care explică probabil ratele mai mici ale bolilor de inima, precum şi oasele mai puternice, dar şi fracturile de şold mai puţine.

Insulele Caraibe
Sursa foto: Pixabay.com

Consumul mai mic de calorii pare să fie una dintre cele mai sigure căi de a adăuga ani în viaţa ta. Peninsularii mănâncă devreme, seara, o cina uşoară. Centenarii de aici fac vizite frecvente la vecini. Ei ştiu să asculte, să râdă şi să aprecieze ceea ce au, notează adevarul.ro.

Indigenii sunt obişnuiţi cu munca fizică, sunt foarte activi şi se expun constant la soare.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
12 + 2 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.