Româncă din străinătate despre durerea de a fi departe de toți cei dragi: „De câte ori vorbesc acasă, cu mama, mă cuprind sentimentele de vinovăție”

Gabriela Irina Agape, o tânără stabilită în Spania, a postat un mesaj  extrem de tulburător într-un grup al românilor din Spania în care se regăsesc, cu siguranță, mulți conaționali care au lăsat tot ce aveau mai scump pe lume în căutarea unui trai mai bun peste hotare. 

Iată mai jos mesajul extrem de tulburător al Gabrielei:

„Astăzi, a mai trecut o zi, și sentimentele de vinovăție mă învăluiesc iarăși, mă cuprind de fiecare data când vorbesc cu mama.

Te întrebi de ce? Vinovăția mă învăluie pentru că simt că am abandonat tot ce îmi era mai drag pe lume, casa și familia.

Nu de mult timp, vorbeam cu ea, cu mama, despre acest sentiment, de cum aș lăsa totul în urmă și m-aș întoarce acasă să stau cu ei. Dar ea m-a oprit în loc și mi-a spus:

-Și ce să faci mamă în țara? Din ce să trăiești? Stai mamă acolo că nu-ți lipsește nimic, și îți poți creste fata bine. Nu vezi cum e totul aici? Ies oamenii în stradă, sărăcia ne mănâncă pe toți.

Am înghițit în sec și i-am trimis pupicul de rigoare prin camera web, pe care am ajuns să o urăsc și iubesc în același timp, pentru că e singurul mediu prin care pot ști de familie, și am închis.

Mi-am șters cu grija lacrimile care parcă s-au obișnuit, și apar sistematic în ochi de fiecare data când termin de vorbit cu ea. Trebuie să continui cu serviciul, să merg la cumpărături…. să iau fata de la școală, și nu-mi pot permite luxul de-a ieși cu ochii roșii ” pentru că aici,sunt bine” acest lucru îl știe toată lumea.

Mă uit la părinții mei și-mi dau seama că nu mai sunt tinerii de alta dată. Tata are parul alb, și-i vad zâmbetul doar când își vede nepoata prin camera, și începe să imite tot felul de animale ca să-i scoată nepoatei râsul cristalin, îmi amintesc acest joc, pentru că ni-l făcea și nouă de mici și mă amuză, râd cu ei, dar observ acei ochi atât de albaștri alta dată, acum triști, o tristețe ce vad in ochi la amândoi. Nu le mai vad chipurile luminate de fericire, în locul lor apar din ce În ce mai multe riduri, preocupările, dorul de copii, distanța îi afectează. Nu mai sunt acei oameni voioși de altă dată.

Și apare iară ura pe acest sistem nenorocit din România, acest guvern penibil care nu a știut să-și protejeze copii, părinții, care a permis destructurarea miilor de familii românești”, a scris Gabriela Irina pe Facebook.

Câți dintre voi vă regăsiți în povestea acestei familii? Scrieți-ne mesajele voastre la comentarii. 

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
4 + 28 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.