O destinație uluitoare! Locul din România unde soarele răsare de două ori

Sursa foto: City Tours & Events

Tara noastră are peisaje absolut fantastice, locuri pline de mister și legende, dar și localnici extrem de primitori. Astăzi am ales să vă prezentăm o locație mai specială, un sat uimitor dintre munți, care  a reuşit să atragă atenţia turiştilor şi să intre în topul celor mai frumoase locuri din Europa. 

Este vorba despre o localitate din județul Alba,  o aşezare renumita pentru istoria sa zbuciumata, arhitectura unică, precum şi pentru peisajul mirific care se deschide cât vezi cu ochii: satul Rimetea.

Locul din România unde soarele răsare de două ori

Localitatea Rimetea este cunoscut drept satul desprins din istorie datorită arhitecturii unice şi peisajului mirific care se desprinde cât vezi cu ochii. Dacă încă nu ati vizitat acest sat uimitor, nu ezitati să faci acest lucru, vă îndeamnă cei de la Romani Buni.

La Rimetea, soare răsare de două ori. Aşa spun legendele locului. Că întâi apare timid, în primele ore ale dimineţii, iar apoi, ascuns după Colţii Trascăului, se ridică pentru a doua oară, deasupra unui sat locuit încă din vremea romanilor, conform observator.tv.

Din istorie pare desprins tot locul. Pe uliţa cea mare, un bătrân se îndreaptă agale spre casele albe cu ferestre verzi sau maronii. În satul dintre munţi, timpul pare încremenit. La propriu. Pe vremea comuniştilor, s-a dat ordin ca nimic să nu mai fie construit şi nimic să nu fie distrus, mai precizează sursa citată.

Sursa foto: Ziarul Unirea

Casele albe cu ferestre verzi, neschimbate de peste 100 de ani, sunt mai puţin cunoscute românilor, însă reprezintă un punct de atracţie pentru turiştii din străinătate, scrie Ziarul Unirea. 

Dacă și tu crezi că locurile speciale din țara noastră merită să fie promovate, nu ezita să distribui mai departe acest articol! Impreună putem arăta lumii cât de frumoase destinații pot fi descoperite în România. Îți mulțumim!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
27 + 23 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.