Iata ce nu trebuie sa mai faci niciodata atunci cand gatesti omleta. Aceste greseli sunt destul de serioase!
Prea mult lichid
Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateţi ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc
Puneţi sare înainte de a le găti
Ştiţi acel vârf de cuţit de sare pe care îl adăugaţi în timp ce bateţi ouăle? De fapt, atrage umezeala, ceea ce e ca şi cum aţi adăuga lapte sau apă. Este bine să adăugaţi sarea când omleta este aproape gata.
Adăugaţi legume crude
Sigur, legumele adaugă omletei substanţe nutritive, dar sunt şi încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiţi legume deja gătite. Le puteţi sota direct în tigaie şi scurgeţi excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.
Gătiţi la foc mare
Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur şi mai uscat. Citeste mai multe trucuri pentru omletă aici.
Consumul de ouă a dobândit în ultimii ani o reputație nedreaptă pentru că gălbenușurile ar fi bogate în colesterol. S-a ajuns să se limiteze consumul la 2-5 ouă pe săptămână. Însă ultimele studii realizate de cercetători arată că dacă consumi 2 ouă pe zi în corpul tău se vor produce minuni. În plus, nu există studii care să limiteze consumul de ouă doar la 2-5 pe săptămână.
Totuși, nutriționiștii recomandă să nu mănânci mai mult de două ouă pe zi. Acestea sunt foarte sănătoase, dar consumate în exces pot avea consecințe extrem de dăunătoare.
Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitamine liposolubile A, D şi E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente. Toate acestea cu un conţinut caloric scăzut, de doar 80 de calorii la un ou de mărime medie. Aceste calorii pot fi „furate”, de exemplu, din numai 40 de grame de carne, 20 grame de brânză ori 150 ml de lapte.