Nimeni nu scapă, ANAF a dat iama în țară! Vezi dacă și tu ești în vizorul inspectorilor

  Sursa foto: portalsm.ro

  Peste 650 de firme au fost controlate în ultimele zile de către inspectorii Direcției Antifraudă. Astfel, au ajuns la bugetul de stat 15 milioane de lei, aferente taxelor și impozitelor datorate.

  În perioada 22-23 iunie 2017, inspectorii antifraudã controlat 652 de comercianţi „având ca obiectiv principal analiza modului de evidenţiere, declarare şi platã a creanţelor fiscale”, se arată într-un comunicar trimis de ANAF.

  În urma acestor controale, cei vizaţi au plătit obligaţii de 15 milioane de lei în contul taxelor şi impozitelor datorate.

  „Acţiunile se circumscriu obiectivelor strategice ale A.N.A.F. care vizeazã creşterea conformãrii voluntare şi a eficienţei colectãrii, prin asigurarea prezenţei inspectorilor antifraudã în zone şi la contribuabili la care se manifestã un risc fiscal ridicat şi/sau o slabã conformare”, se arată în comunicatul Fiscului, scrie Realitatea.net.

  Un document intern din cadrul ANAF dezvăluie urgia ce urmează să se dezlănțuie asupra mediului privat de afaceri. Direcțiile de Inspecție Fiscală din fiecare județ au primit din partea conducerii ANAF un target de colectare suplimentară la buget, scrie stiripesurse.ro.

  Șeful Inspecției Fiscale, Marian Bosianu s-a ferit că comenteze măsurile stabilite de conducerea ANAF, arătând doar că instituția pe care o conduce va respecta cu strictețe legea. “Condițiile stabilite de ANAF trebuiesc duse la îndeplinire. Nu avem ce să facem. Aceste întrebări referitoare la indicatorii de performanță stabilite pe anul 2017, pentru inspectorii fiscali, ar trebui însă să le adresați factorilor de decizie de la centru”, a spus Bosianu, conform sursei citate.

  Valoarea amenzilor date de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în primul trimestru din acest an a fost de 49,21 milioane lei, cu 18,7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis.

  ‘Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a desfăşurat în perioada ianuarie – martie 2017 peste 42.000 de verificări la contribuabili persoane fizice şi juridice, cu 13,26% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2016’, se arată în document, potrivit capital.ro.
  Loading...
  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Solve : *
  13 + 29 =


  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.