România bilanț COVID-19: Aproape 4.000 de cazuri și 157 de decese

Ultimul bilanț în România arată peste 4.000 de infectări cu coronavirus și 157 de decese. Cu aceste ultime cifre, autoritățile române se tem de noi scenarii “Suceava” și în alte județe. Orașele Brașov și Constanța sunt monitorizate, anunță stirileprotv.ro.

Îmbolnăvirile recente dezvăluie în continuare cum haosul iscat de lipsa procedurilor din sistemul medical poate duce la răspândirea virusului în rândul populației.

Cele 157 de persoane, victime ale virusului COVID-19, au fost internate în spitalele din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor și Mehedinți, au decedat.

Suceava reprezintă în continuare punctul roșu pe harta zonelor cu infectări. Urmează Arad, Hunedoara, Braşov, dar şi Constanța, unde un doctor  de familie este în stare gravă la ATI. Aici a ajuns Ministrul Sănătăţii, care a vrut să vadă cum sunt tratați pacienţii cu COVID-19 la centrele din în judeţ.

Focare noi în Brașov

11 medici s-au infectat cu noul virus. Și la Brașov, situația pare că scapă de sub control. Sunt înregistrate 131 de cazuri, iar medicii epidemiologii au identificat alte doua noi focare.

La ATI, în acest moment, sunt internați 179 de pacienți. În carantină instituționalizată se află 23.849 persoane. Alte 106.463 sunt izolate la domiciliu sub monitorizare medicală.

La nivel national, până la această dată, au fost prelucrate 40.987 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 656 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.513 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Polițiștii au întocmit, până în prezent, 315 dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Oamenii legii au mai depistat, în ultimele de 24 de ore, 9.449 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Amenzile aplicate în acest sens se ridică la 21.730.979 de lei.

Deasemenea, din momentul intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.639 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. Alte 56 aflate în carantină au părăsit locația, acestea fiind carantinate pentru alte 14 zile.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 627 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 189 în Spania, 15 în Franța, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până în prezent, 29 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
29 + 28 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.