Violeta a fost abandonată într-un orfelinat din România, iar acum ajunge la Hollywood. „România a pierdut un talent, dar Italia a câștigat o valoare”

Violeta Bîrlă

Exemplu de stăruință și ambiție dat de o tânără care a crescut într-un orfelinat din Vrancea și, în pofida greutăților vieții, a reușit să ajungă regizor și scenarist în Italia. La doar 33 de ani, Violeta Bîrlă și-a scris deja povestea vieții într-o carte, pe care un producător celebru vrea s-o transforme în scenariul unui film la Hollywood, potrivit Libertatea.ro.

În urmă cu 33 de ani se năștea Violeta, cel mai mic dintre copiii unui bărbat care provenea dintr-o familie de boieri din ținuturile Dumitreștilor, scrie Ziarul de Vrancea. Își întemeiase o familie numeroasă, după ce s-a iubit cu cele două soții.

Citește și: Românul care vinde dulciuri din Transilvania în Statele Unite. Afacere pornită ca un hobby în week-end

La două luni după ce a venit pe lume, Violeta a fost abandonată într-un orfelinat. Fata s-a luptat cu soarta nedreaptă și și-a format o personalitate puternică. Nu s-a consolat cu statutul de copil instituționalizat și și-a luat viața în piept.

La scurt timp după ce a împlint 18 ani, Violeta a plecat în Italia, cu gândul de a începe o nouă viață. A avut șansa să întâlnească oameni care au încurajat-o să-și cultive inteligența și talentul. Tânăra din Vrancea a participat la mai multe preselecții pentru emisiuni de televiziune. Naturalețea și talentul nativ au propulsat-o în domeniul televiziunii.

Violeta a vrut dintotdeauna să se perfecționeze și, cu multă ambiție, a fost admisă la Cinecitta, o școala de producție cinematografică din Roma.

Citește și: Povestea lui Flavius, elevul admis pe primul loc la facultatea de „controlor aerian“. Pentru a-şi atinge visul, învăţa chiar şi când mergea cu vitele la păscut

„România a pierdut un talent, dar a câștigat Italia o valoare”, a auzit Violeta din partea comisiei, atunci când a fost admisă la prestigioasa școală de producție cinematografică.

Violeta a ajuns regizor și scenarist. Deși nu a început să câștige bani din producțiile sale cinematografice, ea a realizat câteva filme documentare, apreciate în Italia.

Citește și: Ionuț Ursu, voluntarul de pe Ambulanță cu o poveste de viață care bate orice scenariu de film

Tânăra, care a crescut într-un orfelinat din Vrancea, a scris și o carte despre viața ei, pe care un producător vrea s-o transpună într-o peliculă.

Sursa: Libertatea.ro

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
4 + 20 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.