Satul unde sute de locuitori au peste 100 de ani. Secretul longenvităţii stă într-un aliment

sat longevitate rozmarin
Sursa foto: pixabay.com

Rozmarinul este, se pare, secretul unei vieţi mai lungi, într-un mic sat din Italia.

Dieta mediteraneană este foarte cunoscută pentru beneficiile ei extraordinare asupra organismului uman.

Oamenii de ştiinţă au rămas însă uimiţi de starea de sănătate exemplară a locuitorilor unei anumite regiuni din Italia, scriu cei de la gustarte.ro.  Iată care este secretul lor! 

Citeşte şi: Cum pot primi românii 40.000 de euro de la stat doar cu diploma de…

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din San Diego şi-au unit forţele cu cei de la Universitatea La Sapienza din Roma pentru a studia 300 de subiecţi, toţi cu vârsta de peste 100 de ani şi toţi din acelaşi sat italian.

Acciaroli este renumit pentru că aici se înregistrează cea mai scăzută rată a bolilor de inimă sau a sindromului Alzheimer în rândul populaţiei, depăşind cu mult speranţa de viaţă, de 83 de ani, a italienilor, mai precizează sursa citată.

Citește și: Un actor-politician îi jignește pe românii din străinătate: ”Să vă ferească sfântu’ de viermii cocalari. Mnezeii voștri de râme needucate” 

Oamenii de ştiinţă au observat că toţi rezidenţii de aici mănâncă foarte mult rozmarin şi cred că dieta este cea care le influenţează longevitatea.

Citește și: Mesaj dur al unui român din Londra: România este o țară plină de proști! Femeile duc dorul lui Petre Roman, iar tinerii și tinerele… 

„Suntem primii cercetători cărora li s-a permis să studieze populaţia din Acciaroli”, spune Alan Maisel, medic cardiolog şi profesor la San Diego School of Medicine.

„Scopul acestui studiu pe termen lung este să descoperim de ce aceşti 300 de oameni trăiesc atât de mult, prin efectuarea unor analize genetice complete şi examinând stilul lor de viaţă şi în mod particular dieta”, declară Maisel, potrivit sursei citate.

Citește și: O mamă a fost întrebată de profesori de ce a întârziat fiica ei la școală. Răspunsul ei este genial 

Citește și: Mai mulţi români care veneau din Italia ar fi minţit la frontieră că vin din Germania

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
24 + 29 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.