Premii de peste 65 de mii de euro la festivalul Cerbul de Aur. Cine va face parte din juriu

Laureații ediției aniversare Cerbul de Aur 2018 vor fi desemnați de un juriu internațional format din artiști din toată Europa! Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin și Luminița Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaș din Republica Moldova și Mădălin Voicu (România) vor decide câștigătorii ediției din acest an a Festivalului Concurs Internațional Cerbul de Aur.

Artiștii vor juriza prestația celor 18 concurenți în zilele de concurs ale evenimentului — 30 și 31 august — și vor alege câștigătorii Festivalului.

Patru dintre jurați vor avea un dublu rol la Cerbul de Aur: Edvin Marton, Gigliola Cinquetti și Eleni Foureira și Luminița Dobrescu, primul artist din România distins cu Marele Trofeu al Festivalului, vor susține și recitaluri pe scena din Brașov.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediție a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susține recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secțiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagoniști. Artiști din 15 țări vor încerca să obțină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Desfășurat în perioada 29 august — 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov, în anul Centenarului României și semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar și evenimente adiacente.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Despre Festivalul Internațional Cerbul de Aur:

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 17 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzica organizat în România și, în mod tradițional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow și mulți alții.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, ‘Cerbul de Aur’ este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci și unul național, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori și telespectatori din întreaga țară.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.