O bătrânică de 80 de ani cântă dumnezeieşte la pian: “Şi-a pierdut ambele fete, trăieşte pe stradă şi a scris cea mai tristă melodie de pe pământ”

Foto: Facebook.com

Când viaţa îţi dă lovitură după lovitură şi rămâi fără copii, casă şi chiar sănătate, mulţi o iau razna şi îşi pierd minţile. Unii aleg un deznodământ uşor şi îşi încheie socotelile cu viaţa. Alţii, în schimb, precum Natalie Trayling, aleg să dea lumii ceva.

Artistă stradală australiană, a devenit cunoscută în întreaga lume după ce fiul său a publicat pe YouTube un videoclip în care bătrâna cântă la pian o piesă compusă de ea.

Născută la finalul anilor ’30, în Perth, Natalie a fost influenţată încă de mică de sunetul pianului.
“Îmi amintesc şi acum prima lecţie… Eram la şcoală iar Maica Mercy mi-a dezvăluit secretele acestui instrument. Acum, sunt una cu pianul”, îşi aminteşte femeia.

Lipsurile au împiedicat-o însă să aibă propriul instrument, prea costisitor pentru posibilităţile ei financiare. De fiecare dată însă când vedea un pian în magazinele de instrumente se aşeza şi cânta cu foc la el.

Avea doar 14 ani când a compus prima melodie. Nu i-a dat însă un nume.

„După atâţia ani, însă, este fără nume… Poate „Cea mai tristă melodie de pe pământ”?!

Viaţa însă nu şi-a încheiat socotelile cu Natalie. A avut pentru o vreme parte de un cămin şi o căsnicie fericită. Mereu cu muzica aproape, a devenit mama a două fete şi un băiat. Crudă şi fără milă, viaţa le desparte pe cele două fete de cea care le-a născut pentru totdeauna. Acesta este momentul în care totul se năruie! Natalie îşi pierde şi casa, fiind nevoită să locuiască pe străzi, sănătatea-i precară.

Muzica a ajutat-o să treacă peste toate

Muzica şi sentimentele pe care le încearcă în momentele în care poate interpreta propriile compoziţii la pian i-au dat putere să treacă peste toate obstacolele vieţii. La 80 de ani, Natalie cântă cu multă pasiune pe străzile din Melbourne. “Ador să cânt în aceste locuri şi cred că oamenii aceştia ar trebui să asculte muzică. Mă face să mă simt foarte bine. E ceva ce n-aş simţi într-o sală de concerte, fiindcă acolo merg doar anumiţi oameni. Aici, e pentru toţi.”

Nu a renunţat la muzică nici măcar în momentele în care s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.  „Muzica este totul. Mă simt o parte din ea. Toată lumea este muzică“, a mai spus bătrâna.

Este cunoscută şi îndrăgită de localnici dar a devenit o adevărată senzaţie după ce e fiul ei, Matthew Trayling, şi el muzician, a postat pe canalul său de YouTube un clip cu femeia cântând la pian.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.