În urmă cu 32 de ani, Ionel a fost declarat mort la naştere de mama sa. Povestea uluitoare a tânărului abandonat în maternitate, care a ajuns azi să surprindă pe toată lumea

Ionel Petrea

Nu puțini sunt tinerii români care au povești de viață absolut tulburătoare! Cu toate acestea mulți reușesc să se ridice chiar și din cele mai dificile situații, să lupte și să spere că într-o zi vor avea o viață mult mai bună.

Ionel este unul dintre tinerii care a reușit!

Începând din acest an şcolar, Ionel Petrea (32 de ani) este noul director al şcolii din comuna Fârdea, judeţul Timiş. Până aici, nu e nimic ieşit din comun, doar că directorul Petrea este unul dintre tinerii care au crescut la orfelinat, fiind părăsit de mamă, imediat după naştere, la spitalul din Făget, scrie CanCan.ro.

De la maternitate, Ionel a ajuns într-un centru de plasament de la Lugoj, loc în care avea să-şi petreacă viaţa până la vârsta de 18 ani.

Cea mai mare durere a lui Ionel a fost că mama sa l-a declarat mort şi că nici până în ziua de astăzi nu a vrut să-l recunoască, deşi o întâlneşte aproape zilnic pe străzile oraşului Făget.

Citește și: Ionuț Ursu, voluntarul de pe Ambulanță cu o poveste de viață care bate orice scenariu de film

O mamă care nu vrea să stea de vorbă cu el

Când era în clasa a opta, fraţii mamei sale au aflat că Ionel trăieşte într-un orfelinat din Lugoj şi s-au dus să-l caute. L-au găsit şi i-au spus cine este, dar şi că mama lui trăieşte. Unul dintre fraţi l-a luat şi l-a dus să o cunoască.

“Am venit la Făget, unde mama era magazioneră la Gostat, şi au chemat-o. A venit, s-a uitat de la distanţă la mine şi a spus că trebuie să plece, că ea are treabă. Eu, din momentul când am intrat acolo, am început să plâng, nu m-am putut abţine”, povesteşte Ionel, pentru CANCAN.RO.

Ionel a crescut şi a realizat că singura lui şansă să nu ajungă pe străzi e să se ţină de şcoală şi să-şi facă un rost în viaţă. A fost mereu printre premianţi, până a terminat liceul. Apoi a urmat Facultatea de Economie a Universităţii de Vest şi încă o facultate de asistenţi sociali la Arad.

Citește și: Premieră medicală. O echipă de medici condusă de o româncă a trezit un bărbat care era în comă de 15 ani

A ales Făgetul ca să-și vadă mama

A început să muncească încă din timpul facultăţii şi, cu banii câştigaţi, împreună cu cei din bursa socială, îşi cumpăra cărţi. În ultimul an de facultate a depus o cerere la Inspectoratul Şcolar şi a cerut să i se dea de lucru. A primit un loc de suplinitor la Colegiul Economic din Timişoara.

În 2008, a terminat facultatea şi s-a înscris la titularizare pentru un post de profesor. Aşa a ajuns la liceul din Făget, unde predă şi astăzi.

“A trebuit să aleg între Lugoj şi Făget. Am ales Făgetul şi pe ideea că poate mă mai întâlnesc cu mama, că locuia în zonă”, spune Ionel.

Profesorul Petrea a reuşit să câştige aprecierea colegilor şi a elevilor săi, iar efortul muncii sale nu a întârziat să apară. Anul trecut, el a fost premiat şi de Casa Regală a României pentru eforturile sale.

De la 1 septembrie, Ionel Petrea a fost numit director al şcolii din Fârdea.

Citește povestea completă pe CanCan.ro

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
24 + 7 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.