Imagini spectaculoase. Caii sălbatici se răcoresc în Marea Neagră

Cai salbatici in Marea Neagra
Sursa foto: Facebook/ Laguna Razim Sinoe

Imagini spectaculoase cu câțiva cai sălbatici care se răcoresc în Marea Neagră au fost surprinse la câţiva kilometri de Gura Portiţei, în Delta Dunării.

Imaginile au fost postate pe pagina de facebook Laguna Razim-Sinoe.

Complexul lagunar Razim-Sinoe este situat în sudul Deltei Dunării, reprezentând 20% din suprafaţa acesteia. Este o zonă unică prin complexitatea sa geografică, biologică, istorică şi etnografică.

Peisajele, diversitatea speciilor de păsări şi peşti, vestigiile arheologice şi multitudinea etno-culturală fac din lagună şi din împrejurimile ei poate cel mai spectaculos obiectiv turistic din zona litorală a României, potrivit datelor disponibile pe site-ul oficial al Lagunei.

Citește și: Noul Saint Tropez al Europei se află în România. Are una dintre cele mai frumoase plaje din lume și e plină de străini

Cu toate acestea, zona este puţin cunoscută, majoritatea din puținii turişti care o vizitează fiind compusă din fideli care vin aici an de an.

Dacă îți dorești să mergi la mare într-un loc liniștit unde găsești o plajă mai sălbatică, atunci trebuie să eviți stațiunile aglomerate precum Mamaia sau Costinești. În schimb, pentru o experiență unică poți alege să mergi la Gura Portiţei din Delta Dunării. Aici ai şansa de a înota cu delfinii şi să te bucuri de sălbăticia care înconjoară plaja.

Cum ajungi la Gura Portiței

Gura Portiței se află la 50 de kilometri de municipiul Tulcea, între Marea Neagră și Lacul Golovița, în Delta Dunării.

În acestă zonă se poate ajunge doar cu barca. Drumul, de aproximativ o ora jumătate, oferă o ocazie unică de a admira frumusețile Deltei Dunarii. Satul de vacanță dispune de restaurant cu meniu variat din pește proaspăt, dar și preparate tradiționale dobrogene.

Pentru cazare puteți alege între o cameră lângă lac pe insuliță sau o cameră cu priveliște la mare. De asemenea, pentru o experință nouă, puteți alege o căsuță pe plajă, scrie Ziua de Constanța.

Facebook Comments