Femeie de serviciu cu master în robotică. Povestea dramatică

Viorica Pascalau
Sursa foto: Adevărul.ro

România este țara tuturor paradoxurilor și a posibilităților. Avem absolvenți de facultate care fac muncile „de jos”, dar și portari, soferi sau femei de serviciu care au salarii mai mari decât profesorii, spre exemplu. 

Cum s-a ajuns aici? Probabil nepăsarea și dezinteresul autorităților. Însă pe lângă toate acestea, cazul unei femei din Timișioara ne-a atras în mod special atenția! Iată mai jos povestea ei:

O femeie care are master în robotică lucrează ca femeie de serviciu la Facultatea de Muzică din Timișoara, primind și atribuții de portar.

A absolvit Liceul Economic în 1985, cu specializare în alimentaţie publică, după care s-a angajat la Universitatea Politehnica, pe post de cofetar-patiser, la cantina unităţii. Apoi,  Viorica Pașcalău a fost şef de cantină, însă în urmă cu 16 ani a acceptat să fie îngrijitoare, pentru a nu rămâne şomeră, potrivit Adevărul.ro.
Timp de cinci ani, Viorica a dus o viaţă dublă. La serviciu mătura, ştergea praful şi podeaua, în timp ce la facultate învăţa inginera maşinilor tehnice.

La finalul studiilor, a obținut diplomă de inginer. După ce a absolvit facultatea cu media 8, femeia şi-a continuat studiile cu ciclul masteral. A ales „Sisteme Robotice cu Inteligenţă Artificială” şi spune că a fost una dinte cele mai interesante perioade din viaţa ei.

Apoi, a sperat la orice job de nivelul studiilor ei, însă era prea târziu deoarece companiile doreau doar tineri pe care să-i trimită la formare.

De altfel, după ce povestea ei a ajuns în presă, Viorica ar fi fost avertizată, neoficial, chiar de oficiali din Ministerul Muncii să nu își facă iluzii, că nu are nicio şansă ca vreun angajator să o angajeze la vârsta ei.

Ca femeie de serviciu, spunea că îi place ceea ce face. Totuși, recunoaște că i-ar fi plăcut să facă cercetare, deși iniţial și-a dorit să ajungă profesoară.

Îți recomandăm și:
Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.