Un român din Londra face casele miliardarilor lumii: „Dumnezeu mi-a ieşit înainte într-un mod formidabil”

Angela si Nelu Ciorba

Un român stabilit în Marea Britanie în urmă cu zece ani, Nelu Ciorba, a ajuns să construiască casele miliardarilor lumii. Acesta şi-a înfiinţat acolo propria firmă de construcţii, devenită una de succes.  Printre clienţii firmei sunt bancheri, politicieni sau oameni de afaceri din centrul Londrei.

Nelu Ciorba este originar din judeţul Satu Mare,  a plecat în 1998 în SUA, unde a lucrat în domeniul construcţiilor. S-a întors în România, dar nu s-a adaptat aici, a mers pentru o perioadă scurtă de timp în Suedia, iar din 2007 s-a stabilit în Marea Britanie. În 21 octombrie 2011 lua fiinţă Ciorba Construction Ltd, numele companiei fiind ales la sugestia unui arhitect. Înainte de a avea propria firmă, Nelu Ciorba a ocupat o funcţie de conducere într-o companie de construcţii din Londra, potrivit Adevărul.ro.

Cele patru reguli de bază pe şantierele Ciorba Construct Pasul înainte pentru Nelu Ciorba a însemnat înfiinţarea propriei firme de construcţii.

Citește și: Aurul roșu din România, care se vinde și cu 30.000 euro kilogramul

„La început, am avut o foarte mică echipă cu care m-am aventurat în ale construcţiei, pornind cu renovări de apartamente. În prima fază, am avut pierderi considerabile, dar a venit un moment nesperat când lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi, de acolo, a pornit oarecum ascensiunea”, a povestit românul pentru Adevărul.ro.

Românul povesteşte că tot timpul a avut în mintea sa patru gânduri şi, pentru că este foarte credincios, prima dorinţă a sa a fost să aibă binecuvântarea lui Dumnezeu în tot ceea ce face. Celelalte trei priorităţi ale sale au fost: relaţii oneste în afaceri, calitate şi excelare în muncă, respect între subcontractori sau muncitori.

Ciorba Construct are doi angajaţi: Nelu Ciorba şi soţia sa, Angela. Muncitorii care lucrează pentru firma românească de la Londra sunt pe cont propriu (self-employed), având contracte cu firma care îi angajează în diferite proiecte. Deşi încă tânără, firma românului din Londra a cunoscut succesul.

Citește și: Preotul portughez care iubește românii din Diaspora: „Am luptat pentru un popor care mi-a fost trimis de Dumnezeu!”

După trei ani de monitorizare atentă din partea Considerate Construction Scheme, organizaţie independentă susţinută de Guvernul Marii Britanii al cărei rol este îmbunătăţirea imaginii industriei de constructii, Ciorba Construction Ltd a obţinut, în noiembrie 2015, medalia de argint, la cel mai important eveniment al anului în domeniu. Potrivit lui Nelu Ciorba, firma a fost premiată după ce a fost verificată în aproximativ 260 de puncte.

Jurnaliștii de la Adevărul mai scriu că prieteni ai premierului Cameron, printre clienţi Firma românului din Londra are clienţi unul şi unul. Spre exemplu, unul dintre clienţii firmei Ciorba Construction Ltd este prieten cu David Cameron, cei doi având şi copiii la aceeaşi şcoală.

„Activitatea companiei este centrată în cea mai mare parte în Central London (Chelsea), care este visul oricărui copil englez să locuiască când va devei matur, South Kensington, Belgravia şi, uneori, chiar Mayfair. Ne ocupăm cu diverse proiecte, precum lucrări de structură, basements (niveluri subterane), extensii, renovări complete de case sau apartamente. Venim în contact cu clienţi din segmentul de sus al societăţii, cum ar fi bancheri, directori de televiziune, parlamentari, manageri, oameni de investiţii de peste hotare, avocaţi sau oameni de afaceri. Recent am terminat un proiect pentru a doua cea mai bogată familie din Malaezia, adăugănd un nivel subteran până la 4.5 metri adâncime sub toată casa şi curtea din faţă”, a mai declarat românul din Londra.

Citește și: Ideea anului! Un român din Londra ajută românii să se stabilească acolo. Vezi ce le oferă

Ciorba Construction
Amenajare realizată de Ciorba Construction LTD

Soţia lui Nelu Ciorba, Angela, care îi este şi parteneră de afaceri, a declarat că Ciorba Construction Ltd. mai are un obiectiv: „Vrem să îmbunătăţim domeniul construcţiilor, ca o ramură a industriei. De multe ori, muncitorii sunt desconsideraţi. Ce vrem noi este ca industria construcţiilor să nu mai pară o meserie de jos, vrem să îi îndrumăm pe băieţi să facă o calificare, să înveţe limba engleză, să fie mai bine văzuţi. Odată ce băieţii înţeleg lucrul acesta, pot să se ridice şi astfel să ridice şi compania”.

Sursa: Adevarul

Facebook Comments