Deputatul Octavian Petric, întâlnire cu secretarul pentru Energie al SUA, Rick Perry

Deputatul PSD de Satu Mare Octavian Petric a avut marți, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Servicii și Industrii din Camera Deputaților, o întâlnire cu delegația condusă de secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry.

La întâlnirea care a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost prezent și ambasadorul SUA, Hans Klemm, iar din partea română, la întâlnire a mai participat și secretarul Camerei Deputaților, Georgian Pop.

În cadrul discuțiilor s-a evidențiat că România are nevoie de adaptarea strategiei şi politicilor naţionale pentru a răspunde şi nevoilor investitorilor şi participanţilor la piaţa energiei și a fost pusă pe tapet Legea offshore.

”Întrevederea cu secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii a constituit o oportunitate de evidenţiere a potenţialul ridicat al cooperării româno-americane în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic. România este un furnizor de securitate energetică atât în regiune, cât şi în Europa, cu potenţial de a-şi întări acest rol, contribuind activ prin politica şi programele sale la atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul energetic”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Discuţiile au vizat, de asemenea, cooperarea între entităţile de cercetare din România şi laboratoarele naţionale din SUA (din cadrul Departamentului pentru Energie) pentru dezvoltarea noilor tehnologii de gestionare a energiei, de depozitare, de folosire a energiei nucleare în domeniul civil, fiind menţionată platforma laser de mare putere din apropierea Bucureştiului, cu cea mai avansată tehnologie din domeniu la nivel mondial.

Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, desfăşoară o vizită în România în contextul participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.