Întrevederea prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel

Sursa foto: https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca

 

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut luni, 27 martie 2023, o discuţie cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean şi a acţiunilor hibride ale acesteia.

Preşedintele Consiliului European a adresat mulţumiri pentru demersurile responsabile şi determinate ale României în susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova. Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureştiului de aderare la Schengen şi disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluţii politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.

Premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită şi solidară. Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat şi nevoia continuării acţiunilor pentru stabilitatea economică şi pentru securitatea Republicii Moldova, apreciind inclusiv discuţiile pe margine lansării unei noi misiuni civile a UE care să susţină creşterea capacităţii Chişinăului de a gestiona ameninţări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât şi de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.

Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuţia pe care ţara noastră o are deja la asigurarea securităţii interne a UE.

Facebook Comments