Deputatul Ioana Bran: S-a făcut dreptate! Pensiile nesimțite dispar!

Deputatul Ioana Bran explică într-o postare pe Facebook cum vor fi impozitate pensiile speciale, după ce proiectul de lege a trecut de votul Camerei Deputaților.

”S-a făcut dreptate: pensiile nesimțite de zeci de mii de lei dispar❗ Toate pensiile speciale vor fi impozitate! Așa cum am promis, inițiativa PSD de impozitare a pensiilor speciale devine realitate.

Proiectul de lege a fost adoptat în Senat în septembrie 2019. Astăzi am lucrat pe acest proiect de lege în Comisia de buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților. Toți cei 27 de membri ai comisiei am propus un Raport de adoptare a acestuia”, afirmă deputatul Ioana Bran.

Grila de impozitare stabilește că:
✔️pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează;
✔️pensiile între 2.000 și 7.000 se impozitează cu 10%;
✔️pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depășește suma de 7.001 lei. Aici trebuie să fac precizarea că dacă pensionarul a avut o contribuție care îi fixează pensia peste această valoare, impozitarea se va aplica la suma care depășește nivelul pensiei stabilit legal.

Deputatul Ioana Bran precizează că toate categoriile de pensii speciale vor fi impozitate

”Toate categoriile de pensii speciale vor fi impozitate: pensiile de serviciu pentru deputați și senatori; pensiile judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor; pensiile funcționarilor publici cu statut special, ale funcționarilor publici parlamentari; pensiile membrilor corpului diplomatic și consular al României; pensiile membrilor Curții Constituționale și ale personalului aeronautic civil; pensiile aleșilor locali, primari și viceprimari, precum și președinți și vicepreședinți de Consilii Județene; pensiile foștilor președinți ai României. Inclusiv pensiile militare, ale polițiștilor și lucrătorilor din serviciile speciale.

Proiectul a fost susținut și de colegii de la celelalte partide. Principiul #contributivității se va aplica astfel pe toate palierele societății românești. Mă bucur că, în numele #echității, a existat consens politic.

Am votat această lege cu 307 voturi „pentru”. Pentru că există un articol prin care vor fi impozitate și pensiile parlamentarilor, acesta va fi votat mâine în camerele reunite ale Parlamentului, așa cum este stabilit în regulamentele celor două camere.

Este o lege care respectă prevederile Legii pensiilor publice, este constituțională și poate produce efecte imediat. Și care va aduce bani la buget. Guvernul nu va mai avea nicio scuză ca să nu dubleze alocațiile copiilor și să nu crească punctul de pensie cu 40% din septembrie”, a precizat deputatul PSD Ioana Bran.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
13 + 26 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.