Deputatul Ioana Bran: PNL încearcă un „asalt” asupra sistemului public de sănătate

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, afirmă că prin proiectul de ”reformare” propus, PNL încearcă un „asalt” asupra sistemului public de sănătate.

„Este tot mai limpede că PNL încearcă un „asalt” asupra sistemului public de sănătate exact așa cum a încercat guvernul PDL condus de Emil Boc. Și atunci, și acum, PNL (cu PDL în componență) încearcă privatizarea programelor de sănătate publică.

Proiectul de „reformare” promovat intens de liberali este de fapt o formă mascată de transformare a sănătății publice într-o afacere privată. Cu beneficiari – patroni – puțini și bogați. Schema e simplă: banii pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgență din spitalele publice se vor împărți și cu spitalele private.

Rezultatul: mai puțini bani pentru spitalele publice. Mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să se trateze contra-cost la privat. Să tot deschizi afaceri private în domeniul sănătății!… Dacă nu ai bani, îți face statul liberal cotă parte din bugetul asigurărilor publice!”, a declarat deputatul Ioana Bran.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
30 + 12 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.