Deputatul Ioana Bran: Europarlamentarii PNL nu par preocupați de soarta României

Ioana Bran

Astăzi se împlinește un an de la ultimele alegeri europarlamentare. PNL a câștigat acele alegeri și a trimis în Parlamentul Europei 10 reprezentanți ai săi. Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, face o analiză a activității acestora, precizând că cei zece nu s-au remarcat prin nimic notabil.

Redăm mai jos declarația deputatului Ioana Bran:

Acele alegeri, urmate de cele prezidențiale, au creat premisele pentru o moțiune de cenzură care a dus la instalarea cabinetului Orban. Un cabinet nelegitimat prin vot direct, așa cum ar fi fost normal. Un guvern care se bâlbâie în fiecare zi și care nu are susținerea Parlamentului, în ciuda agresivității sale la adresa PSD. Și în ciuda partizanatului neconstituțional și la fel de agresiv al președintelui țării, cel care ar trebui să echilibreze lucrurile.

Ce au făcut însă acești 10 europarlamentari ai PNL într-un an? Ce au lucrat în favoarea României? O simplă căutare pe site-ul www.europarl.europa.eu, la capitolul activități ale europarlamentarilor ne arată că politicienii PNL (PDL) nu au nicio preocupare în acest sens. Dl Mircea Hava, de exemplu, a susținut, alături de europarlamentari din alte țări, două propuneri de rezoluții care privesc Nigeria și Burundi.

A ridicat, tot alături de alții, problema crizei apei din Bulgaria. A avut trei intervenții în plen legate de Cadrul Financiar Multianual și de Bugetul UE. Și dnii Dan Motreanu și Daniel Buda au ridicat mâna și au susținut proiecte comune ale popularilor europeni. Chiar și dl Rareș Bogdan, mereu prezent în dezbaterile televizate din țară, nu a făcut în Parlamentul Europei altceva decât să susțină proiecte comune. Doar dna Adina Vălean este mai prezentă decât ceilalți, dar este comisar european, iar această funcție o obligă la mai multă activitate.

Sigur, activitatea în Parlamentul Europei este una complexă, iar reprezentanții fiecărei țări au răspunderi față de întreaga funcționare a Europei Unite. Dar ei reprezintă acolo România. Din păcate, așa cum se întâmplă și la București, liberalii de la Bruxelles și Strasbourg sunt foarte puțin preocupați de viața românilor. Eu am menționat în această postare doar câțiva. Mă întreb dacă îi știe cineva pe toți cei 10?”

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
17 + 11 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.