Câinii, scoși din meniul chinezilor. Guvernul chinez a publicat lista animalelor care pot fi mâncate.

Un proiect de lege care cuprinde o nouă listă provizorie cu animalele care pot fi consumate în urma pandemiei de coronavirus, a fost emis de către Guvernul chinez. Noul proiect de lege, însă, nu a fost finalizat. Potrivit autorităților, pandemia se pare că a pornit de la animale sălbatice dintr-o piață din Wuhan, transmite CNN, citat de stirile PRO TV.

În urma focarului care s-a extins la nivel mondial, comerțul cu animale sălbatice a fost interzis. Peste 1,6 milioane de oameni au fost infectați.

Lista cu animalele care pot consumate a fost publicată de către Ministerul Agriculturii. Aceasta cuprinde, pe lângă “animalele speciale” cerbi, alpaca și struți,  porci, vaci, pui și oi.

Două specii de vulpe, racii și nurci pot fi crescute, dar nu pentru a fi mâncate.

Câinii au fost eliminați de pe lista animalelor care pot fi mâncate, iar dacă legea ar fi aplicată în mod oficial, China ar interzice  pentru prima dată consumul de câini iar pe de altă parte, activiștii pentru drepturile animalelor ar obține o victorie.

Deocamdată nu sunt menționate speciile de animale care sunt suspectate de oamenii de știință că au răspândit virusul la oameni, cum ar fi pangoline, lilieci și pisici civet.

O participant la proiectul de lege susține că „Odată cu progresul civilizației, îngrijorarea și preferințele publicului pentru protecția animalelor, câinii au evoluat de la animale tradiționale la animale de companie”. ”În general nu mai sunt considerate animale în restul lumii. Nu este recomandabt să le enumerăm sub animale sau păsări de curte din China”, a mai spus aceasta.

 

Cum proiectul nu a fost finalizat, publicul mai are timp până pe 8 mai să ofere feedback. Humane Society International susâine că proiectul de lege ar putea fi un „ game-changer” pentru protecția animalelor din China. “Dacă va fi aprobat, acest proiect de lege ar putea deschide în mod eficient calea Chinei de a elimina official câinii și pisicile din meniu. Proiectul este în faza de consultare iar noi trebuie să așteptămvrezultatul acestei faze”, a declarat purtătorul de cuvânt, Wendy Higgins.

Citește și: Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
4 + 8 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.