Medicul român care a lăsat Anglia și un salariu de 5.000 de lire pentru a salva românii bolnavi de cancer

neurochirurgul Horatiu Ioani

Un medic neurochirurg român, care câștiga nu mai puțin de 5.000 de lire sterline în Marea Britanie, s-a întors în România și a creat, pe banii lui, o platformă care să ajute bolnavii de cancer, relatează Stirile Pro TV.

Modelul l-a văzut în Anglia unde e bugetat de stat și oferă soluții eficiente și rapide suferinzilor.

 

Horațiu Ioani este specialist neurochirg, medic la Spitalul Colentina din București, iar pe scaunul din fața lui se așează zilnic zeci de oameni care așteaptă răspunsuri.

Așa a creat platforma online, unde pacienții primesc repede răspunsuri, soluții și sprijin.

″Dacă e un pacient diagnosticat cu ceva ce ține de neurochirgie ne trimite imagistică și pozele analizelor, ne facem o idee de patologia pe care trebuie să o abordăm și contactăm experții: de exemplu pentru o tumoră celebrală avem neurochirug, oncolog etc. Pentru o tumoră scopul e să oferim un plan în 5 zile, un plan integrat″⁣, a precizat pentru Stirile Pro TV medicul Horațiu Ioani.

Practic, o dată ce un pacient este diagnosticat, își încarcă dosarul pe această platformă, Horațiu îi preia cazul și se întrunește o comisie în care se discuta un plan de tratament.

Astfel de servicii sunt bugetate de stat în alte țări și funcționează de ani de zile. Teoretic, la Horațiu există o taxă de consult ori un preț pentru o evaluare complexă.

″95% dintre cazuri sunt pro bono.  Pacienții nu mai umblă să caute răspunsuri, ei pot ajunge punctual de la un medic la altul, noi îi spunem pacientului în ziua x la ora 10 mergi acolo”, a mai specificat medicul.

Horațiu lucrează cu medici specialiști din România, dar și din străinătate.

Cum funcționează sistemul

Bolnavii din România, obișnuiți să alerge mult prea mult timp de la un medic la altul, au acum unde cere ajutor.

Aceștia își depun online investigațiile și în doar câteva minute cazul lor este luat în lucru de o echipa de specialiști, iar în câteva zile primesc un diagnostic, o schemă de tratament și cele mai bune sfaturi.

″Am mers cu el la urgențe unde mi s-a spus că e de psihiatrie dar fără un RMN fără o investigație..un om cu o semipareză…n-am știut ce să fac efectiv, mă uităm la el că devenea o legumă pe zi ce trece și nu îmi zicea nimeni nimic”, a spus Georgeta Popescu, soția unui bolnav.

Soțul acesteia este doar unul dintre românii care s-au trezit cu un diagnostic crunt: tumoare craniană malignă.

A fost operat, dar boală i-a recidivat de 3 ori în 2 ani. Acum cazul bărbatului a ajuns pe mâinile echipei formate din medicul Horațiu Ioani și ceilalți specialiști care acordă ajutor pe platforma Neurocentrum.

De la 5.000 de lire s-a întors la un salariu de 3.500 lei

Horațiu s-a născut în Sibiu, a terminat Medicina la Cluj, iar apoi a făcut mai multe stagii de pregătire în Marea Britanie.

În 2009 s-a angajat la un spital de stat de acolo, iar în 2015 a fost acceptat în Colegiul Regal Britanic, după un an de examene.

Ajunsese să câștige foarte bine în Anglia, dar cu toate acestea anul trecut s-a întors în țară. În România câștigă doar 3500 de lei pe lună, dar vrea să rămână și să schimbe lucruri.

Sursa: Stirile Pro TV

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 1 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.