Satul românesc construit cu banii românilor din străinătate. Este considerat polul emigrației din România

Faraoani-Bacău

Localitatea Faraoani din județul Bacău, satul fără tineri și fără bărbați, este considerat de tvr.ro „polul emigrației” din țara noastră.

Din această mică localitate românească au plecat în ultimii ani la muncă peste hotare, peste 2000 din 3.932 de locuitori conform recensământului efectuat în 2011, relata TVR într-un reportaj, preluat de Rotalianul.

Cei mai mulți dintre locuritori au luat drumul Spaniei și al Italiei începând încă din anii ’90.

Primii care au plecat ţineau, printre acte, scrisori de la preotul satului si de la primar în care se spunea că sunt oameni serioși, își plătesc datoriile la stat, sunt cinstiți și muncitori.

Era un fel de recomandare prin care ar fi dovedit autorităţilor italiene sau spaniole că sunt buni cetăţeni, astfel de recomandări erau însă folosite pe timpul când era necesară o viză de intrare în aceste țări.

Articolul continuă după recomandări: 

Citește și: Acesta este oraşul din Germania în care un sfert din locuitori sunt români

Citește și: Cea mai săracă localitate din România. Toţi oamenii au fugit. „Nu avem farmacie, apă curentă, nici canalizare, nu avem nimic, nimic.”

Citește și: Un primar a găsit soluția pentru a-i îndepărta pe imigranții musulmani de localitatea sa

Faraoanii, serioși și harnici, s-au pus pe muncă și au trimis bani frumoși acasă, și-au construit case și și-au întemeiat chiar și afaceri locale.

Aproape toți cei care au plecat au în plan să revină în țară. Până atunci, ei muncesc din greu pentru a economisi bani pe care să îi investeasca într-o casă frumoasă care să îi aștepte la întoarcere.

Banii trimişi în Faraoani, au ajutat enorm și bugetul comunei. Taxele sunt plătite aproape sută la sută şi nu există asistaţi social.

În acest moment mai bine de o treime din locuitorii comunei sunt plecaţi în străinătate și întrețin bunăstarea satului de unde au plecat. Nu există familie care să nu aibă pe cineva departe, în străinătate, la muncă, mai notează Rotalianul.

Viața la țară în România este extrem de dificilă, comparativ cu oricare alte state membre ale UE.

Unul din doi români care trăiesc în mediul rural se află sub spectrul sărăciei și al excluziunii sociale, conform raporturilor Eurostat.

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
6 + 23 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.