Luptă în Afganistan ca să aibă bani pentru a-şi trata copilul bolnav. “Nu am auzit vocea lui niciodată”

Vasile Mihalcia -caporal
Sursa foto: Facebook/ MApN

Un militar din Bistriţa-Năsăud luptă în Afganistan pentru a face rost de bani pentru a-şi trata copilul bolnav. Deşi a fost la un pas de a muri în urmă cu patru ani în Afganistan, s-a întors acolo pentru a lua parte la misiuni.

Darius, în vârstă de trei ani, a primit încă de la două luni un diagnostic cumplit: tetrapareza spastică – boală care a apărut din cauza unor complicaţii la naştere.

Pentru băieţel au urmat ore de terapie Vojta şi părea că totul decurge bine.

Însă, la scurt timp, cel mic a început să aibă crize de epilepsie, iar medicii au fost nevoiţi să înceteze tratamentul. Acum merge la logoped şi la şedinţe de kinetoterapie şi terapie senzorială.

“Noi asta dorim, să fie independent, să se ridice în funduleţ, să vorbească. Noi nu am auzit vocea lui niciodată”, a spus Aliz Mihalcia, mama lui Darius, citată de Știrile Pro TV.

Vasile Mihalcia -caporal

Părinţii vor să îl ducă la un doctor din Statele Unite, iar costurile se ridică la 40 de mii de euro.

Dar pentru că nu au aceşti bani, spera să reuşească să ajungă măcar în Germania, pentru că un specialist de acolo să îl consulte pe Darius. Cum nu îşi permit nici acest lucru, tatăl – militar – a decis să plece în Afganistan, în speranţa că va reuşi să adune banii necesari.

“Am luat hotărârea împreună pentru că nu am avut altă soluţie”, a mai spus Aliz Mihalcia, mama lui Darius.

“Am vrut să particip cu batalionul 30 pentru a-i sprijini să ducă misiunea cu succes la capăt şi pentru fiul meu Darius să îl ajut cu operaţia sau tratamentul din străinătate de care are nevoie”, a spus, pentru Știrile Pro TV, Vasile Mihalcia, caporal din Batalionul 812 Infanterie Bistriţă, din Afganistan.

Bărbatul este pentru a doua oară în Afganistan. În 2014 a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce vehiculul în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv explozibil improvizat în timpul unei misiuni de patrulare.

Colegii caporalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ligii Militarilor Profesionişti au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia. Militarul şi soţia lui mai au doi copii.

Sursa foto: Facebook/ MApN

Apelul făcut de MApN pe Facebook

Zilele trecute, MApN relata pe Facebook povestea caporalului român din Afganistan:

„Acum câteva săptămâni caporalul clasa a III-a Vasile Mihalcia a plecat în a doua misiune în Afganistan, împreună cu camarazii din Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel. La plecare, veteranul nostru şi-a strâns în braţe cei trei copii şi, cu lacrimi în ochi, a urcat în avionul care l-a dus în teatrul de operaţii.

Timp de şase luni va executa împreună cu ceilalți colegi din cadrul Companiei 4 Infanterie, misiunea de securizare a punctului de control numărul 5 (ECP-5), unde vor avea ca principală sarcină, verificarea tuturor vehiculelor și persoanelor care intră în Baza militară aeriană Kandahar. De reușita misiunii camarazilor noștri depinde viața tuturor celorlalți militari care trăiesc în una dintre cele mai mari baze militare din Afganistan.

Caporalul Vasile Mihalcea are trei copii iar dorul de familie îl face ca tot timpul liber să și-l aloce familiei lui. Mai ales că, veteranul nostru luptă zi de zi pentru a înfrunta destinul ce a fost hărăzit pentru unul dintre copii săi. Este vorba despre Darius, băiatul de trei anișori care suferă de o boală cruntă, tetrapareză spastică şi epilepsie.

Vasile și soția lui s-au luptat încă de la primele semne ale bolii lui Darius, pentru ai acorda acestuia o șansă la o viață normală. Au fost trei ani grei cu controale medicale, internări în spitale, tratamente de recuperare, însă progresele sunt nesemnificative.

La vârsta de trei ani, Darius nu poate merge și nu vorbește. Timpul trece foarte repede iar Darius are nevoie de un consult în străinătate și o intervenție chirurgicală complicată.

Camaradul nostru are nevoie de sprijin și orice ajutor financiar, indiferent cât de mic ar fi, îl poate ajuta în lupta lui pentru salvarea vieții lui Darius„, au scris cei de la MApN pe Facebook.

Donaţiile se pot depune în conturile:
Lei – RO49 RZBR 0000 0600 2006 3282 România
Euro – RO92 RZBR 0000 0600 2006 3284
Codul BIC RZBRROBU – Mihalcia Vasile, România

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.