Satul din România unde nu există carciumă! În schimb, drumurile sunt asfaltate și există internet gratuit

limba satul fara carciuma
Sursa foto: trnews

În România există o localitate care oferă un exemplu incredibil despre unitate si despre modul in care oamenii colabora pentru bunul mers al comunitatii. Este vorba despre satul Limba din judetul Alba, unul din puținele sate din România în care, chiar dacă pare greu de crezut, nu există cârciumă. 

Citește și: Ideea anului! Un român din Londra ajută românii să se stabilească acolo. Vezi ce le oferă 

Satul unic este deja cunoscut pentru investiile realizate cu ajutorul fondurilor europene. Aici exista drumuri asfaltate, pista de biciclete, internet wireless gratuit. Oamenii spun ca satul lor este cel mai modernizat din judetul Alba, iar asta de datoreaza doar lor. Au pus mana de la mana si repara singuri poduri, biserica, si ii ajuta pe cei mai nevoiasi.

Asociatia „Limbenii”, infiintata in 2007, este cea care se ocupa de tot. De atunci, in fiecare luna, 130 de familii doneaza cate 5 lei pentru comunitate. Pare incredibil așa ceva pentru România, nu-i așa?

Citește și: Imagini spectaculoase. Caii sălbatici se răcoresc în Marea Neagră 

„Si cu ajutorul acestor bani strazile sunt mai frumoase, satul mai frumos, iar oamenii sunt mai uniti. Fiecare dintre noi are un sentiment foarte placut ca a ajutat cu ceva comunitatea in care traiesc”, afirma Augustin Muntean, membru in asociatie, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, din banii stransi sunt ajutati si cei mai putini avuti. Se cumpara medicamente pentru batranii singuri, iar copiii sunt trimisi in tabere. Au respins oferta unui om de afaceri care a vrut sa deschida un bar in sat. Limba este, cel mai probabil, unul dintre putinele sate din Romania unde nu exista o carciuma. 

Citește și: Fenomen ciudat pe litoralul românesc. Ce s-a întâmplat în weekend cu apa Mării Negre

Dacă știi și tu alte locuri din țara asta care au o poveste interesantă nu ezita să ne scrii! Poveștile frumoase merită spuse mai departe!

Facebook Comments